Съдът намали първоначално присъдените му $ 137 милиона с 98%,

...
Съдът намали първоначално присъдените му $ 137 милиона с 98%,
Коментари Харесай

Tesla ще плати на бивш работник близо $ 3.2 милиона за расистки обиди

Съдът понижи в началото присъдените му Щатски долар 137 милиона с 98%, напомня Военновъздушни сили. Миналата година арбитър постанови, че сумата е несъразмерна. Така в понеделник Оуен Диас получи Щатски долар 3 милиона за вреди и Щатски долар 175 000 обезщетение за прочувствен стрес.

„ Ако ни беше разрешено да представим нови доказателства, присъдата щеше да е нулева. Журито направи всичко допустимо с информацията, която имаше. Уважавам решението “, написа в Twitter основният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск, без да даде детайлности по отношение на вероятните нови доказателства.

В първичния си иск Оуен Диас твърди, че чернокожите служащи в Tesla се сблъскват с расистки графити в баните и търпят расистки обиди към 50 – 100 пъти дневно. В желае се показва също, че белите чиновници назовават зоните, в които работи афроамерикански личен състав „ плантацията ”, намеквайки за годините на робството.

През 2021 година федерален съд в Сан Франциско откри, че мениджърският екип на Tesla не е подхванал рационални стъпки, за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР