Съдът наложи запор на имущество на бившия министър на енергетиката

...
Съдът наложи запор на имущество на бившия министър на енергетиката
Коментари Харесай

Съдът запорира имущество на Трайчо Трайков заради 2,4 млн. лв.

Съдът наложи запор на имущество на някогашния министър на енергетиката Трайчо Трайков, който в този момент е общински консултант.

Това потвърдиха за NOVA от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

След инспекция, почнала при започване на 2017 година, комисията е разкрила противоречие сред заявените приходи и активи, и действителните такива на Трайков, на стойност близо 2,4 млн. лева

Приблизително същият ще бъде размерът на възможния предстоящ иск против него. Комисията е проверила имуществото и приходите на Трайков през последните 10 година

Магистратите са запорирали 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити на политика.

Проверката против Трайков стартира поради обвиняването за приватизация на по-ниска от пазарната себестойност на държавната една трета от акциите на енергийния оператор ЕВН, до момента в който той беше отраслов министър.

Заедно с него подсъдими са Иво Прокопиев и Симеон Дянков. Делото бе върнато на прокуратурата от профилирания съд за доразследване.

В момента тече 14-дневен период, в който Трайков да показа декларация пред КПКОНПИ за генезис на въпросните близо 2,4 млн. лева Политикът има и 1 месец да предяви възражения.

Трайков би трябвало да потвърди пред антикорупционния орган законността на приходите си. Ако не успее, комисията ще пристъпи към лишаване на запорираното имущество.

Грешки саботираха процеса против Трайков, Дянков и Прокопиев

Дянков отхвърля да приказва пред медии поради майка си

Обвиниха Прокопиев за продажбата на ЕВН, той: Коледна честитка от Пеевски и Борисов

Двама някогашни министри отиват на съд поради продажбата на държавния дял в "ЕВН "

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore .

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР