Съдът наложи мярка за неотклонение задържане под стража на 27-годишния

...
Съдът наложи мярка за неотклонение задържане под стража на 27-годишния
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъжа, заканил се да превърне детска градина „в гробница”

Съдът наложи мярка за неотклонение „ задържане под стража ” на 27-годишния Шабан Меймиш от село Лъжница, Благоевградско. Той е притеглен като обвинен поради закани за ликвидиране, отправяни през обществените мрежи към директорката, личния състав и децата от детската градина в селото. Освен това Меймиш се е заканил, че „ ще стреля с оръжие по децата и личния състав, ще трансформира детската градина в гробница, ще разпори гърлата на децата и ще ги закачи на дърветата към детската градина ”, прецизират от прокуратурата.

Мъж насочи смъртни закани към личния състав на детска градина Вече са разпитани директорката и преподавател в учебно-възпитателното заведение, които са обяснили за отправените им закани посредством видеоклипове по интернет. Според направената видеотехническа експертиза, въпросните материали съдържат над четиридесет закани, като огромната част от тях са за убийства. На тях обвиненият в елементи и с нападателен звук изяснява по какъв начин ще ги извърши. От прокуратурата изясняват още, че от показанията на околните на обвинения се открива, че той е имал притеснителни промени в психическото си положение, заради което са били взети ограничения, свързани с лекуването му. Шабан Меймиш е посещавал трима психиатри, като от време на време положението му се подобрявало.

Последният път е бил при психиатър през август 2019 година, след което не е отишъл на надзорен обзор. С оглед проявата на нападателно държание от негова страна се постанова извод, че лекуването му не е било извършено съгласно лекарските наставления. На собствен ред, отправените закани биха могли да възбудят състоятелен боязън за реализирането им у потърпевшите лица. Съдебният състав е приел доводите на прокуратурата по отношение на заплахата обвиненият да се укрие, с цел да избегне наказателно гонене. Мъжът постоянно пътувал отвън страната, където работел по няколко месеца.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР