Съдът на Европейския съюз (СЕС) излезе с окончателно решение по

...
Съдът на Европейския съюз (СЕС) излезе с окончателно решение по
Коментари Харесай

Съдът на ЕС разреши да конфискуват имуществото на Цветан Василев

Съдът на Европейския съюз (СЕС) излезе с дефинитивно решение по преюдициалното питане на арбитър Катерина Енчева от Софийския градски съд (СГС) по делото на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) за конфискация на активите на банкера Цветан Василев, съобщи " Правен свят ".

С решението си съдии в Люксембург поддържат тезата на Антикорупционната комисия, че производствата по гражданска конфискация на незаконно имущество не са подвластни от наказателните каузи.

В края на месец март 2018 година се разбра, че арбитър Катерина Енчева от Софийски градски съд, която преглежда иск за над 2,2 милиарда лева на КПКОНПИ против подсъдимия банкер Василев, е отправила изненадващо преюдициално питане до Съд на Европейския съюз дали гражданската конфискация е подвластна от наказателния развой. Вследствие на запитването на арбитър Енчева доста от делата за конфискация на незаконно имане, които Антикорупционната комисия води, бяха замразени до произнасянето, включително и делото за лишаване на имущество от Цветан Василев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР