Съдът на Европейския съюз се произнесе по крайно спорния у

...
Съдът на Европейския съюз се произнесе по крайно спорния у
Коментари Харесай

Всички в блок с парно трябва да плащат, реши Съдът на ЕС

Съдът на Европейския съюз се произнесе по извънредно противоречивия у нас въпрос би трябвало ли клиент, който не употребява в дома си централно отопление, да заплаща сметки за разпределената в общите елементи на блока топлоенергия. В решението му се показва, че правото на Евросъюза позволява национална правна уредба, която планува, че всеки притежател на апартамент в постройка в режим на етажна благосъстоятелност е задължен да взе участие в разноските за отопление на общите елементи.

Произнасянето е по разногласия сред " ЕВН България Топлофикация " и Николина Стефанова Димитрова, и сред " Топлофикация София " и Митко Симеонов Димитров.

Според съда при режим на етажна благосъстоятелност с централно отопление за общите елементи не става въпрос за непоръчана доставка и че при такива здания е невероятно да се изготви изцяло самостоятелна сметка за ползване.

Двамата ищци са претендирали, че не би трябвало да заплащат за отдаваната през сградната апаратура топлоенергия, тъй като самите те не са давали самостоятелно единодушие да получават централно отопление и не го употребяват в своя апартамент.

Съдът обаче не признава техните причини и показва, че сегашният метод за установяване на сметките за парно у нас подхождат на европейските разпореждания. Той обяснява и понятието " непоръчана доставка ", като показва, че подаването на топлинна сила за сградната апаратура, а оттова и за общите елементи на постройката, при взето от етажната благосъстоятелност решение за прилагане на парно, не съставлява непоръчана доставка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР