Съдът на Европейския съюз оттегли санкциите от бившия президент на

...
Съдът на Европейския съюз оттегли санкциите от бившия президент на
Коментари Харесай

Съдът на ЕС отмени санкциите срещу бившия украински лидер Янукович

Съдът на Европейския съюз отдръпна глобите от някогашния президент на Украйна Виктор Янукович, съгласно уеб страницата на организацията.
" Европейският съд анулира замразяването на средствата на седем члена на някогашната украинска ръководеща класа, сред които Виктор Янукович ", се споделя в прессъобщението.
В същото време Съветът на Европейски Съюз още веднъж удължи рестриктивните мерки против някогашния водач на Украйна и още 11 души.
На 5 март 2014 година Брюксел наложи наказания на няколко жители на Украйна, измежду които Янукович и членовете на неговото семейство.
Първоначално те попаднаха в листата като " лица, разследвани в Украйна по отношение на присъединяване в закононарушения, свързани с кражба на украински държавни средства и противозаконното им евакуиране ".
Но Янукович и фамилията му подадоха тъжба, а през 2015 година Съветът на Европейски Съюз промени основанията за опазване на имената на участниците в листата.
Повечето от тях останаха в листата като лица, " против които е почнало наказателно гонене ". Също по този начин се употребява формулировката - " отговoрност за корист на държавни средства на Украйна или корист с публична позиция, причинявайки вреди на украинските държавни фондове. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР