Съдът на Европейския съюз обяви марката на Adidas, изобразяваща три

...
Съдът на Европейския съюз обяви марката на Adidas, изобразяваща три
Коментари Харесай

Трилентовата търговска марка на Adidas беше обявена за невалидна от Съда на ЕС

Съдът на Европейския съюз разгласи марката на Adidas, изобразяваща три успоредни ленти, за невалидна. Причината е, че ѝ липсва характерен темперамент, който да разрешава всички 28 членки на Европейски Съюз да я разпознаят, оповестява Reuters.

Окончателно решение

Марката е записана през 2014 година, само че две години по-късно против нея е отправено искане за оповестяване в нищожност, подадено от белгийската компания Shoe Branding Europe BVBA. След това Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност (EUIPO) взема решение, че тя не е трябвало да бъде записана.

Конкретната причина е, че не се е сдобила с характерен темперамент на територията на Европейски Съюз. Това решение беше доказано през днешния ден от Съда на Европейския съюз, който отхвърли жалбата на Adidas към EUIPO.

"Общият съд установи, че EUIPO не е позволила неточност в преценката, когато е приела, че Adidas не е потвърдила, че въпросната марка е била употребена на цялата територия на Европейски Съюз и че вследствие на това е придобила характерен темперамент на тази територия ", написа в мнението на съда.

Спорът за лентите

Германският производител на спортно облекло съобщи, че решението визира единствено съответна приложимост на признака. В момента промишлеността се сблъсква с различия по отношение на комерсиалните марки и патентите, защото водачите в бранша се пробват да разграничат своите артикули и да оправдават високите цени на стоките.

Adidas разказва своята марка като "три паралелни успоредни линии с идентична широчина, ситуирани върху стоката, без значение в коя посока ". Компанията обаче не съумя да се отбрани от Shoe Branding Europe, с която води спор от близо 10 години. Същият Съд на Европейския съюз разгласи комерсиалната марка на белгийското дружество за невалидна преди две години, заради повода, че лентите на логото ѝ доста наподобяват на тези на Adidas.

Adidas трябваше да потвърди, че обликът на трите ленти "се е сдобил с характерен темперамент на територията на Европейски Съюз ". Това значи компанията да е сигурна в известността на марката от клиентите, които ясно да разграничават продуктите ѝ от тези, създадени от други компании.

Съдът показва, че марката не съставлява някакъв пример, а е "обикновена фигуративна марка ". Adidas, която още може да апелира пред Съда на Европейския съюз, съобщи в свое изказване, че решението е лимитирано единствено до знака с три линии и не оказва въздействие върху други предпазени използва на марката в Европа.

capital.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР