Съдът на Европейския съюз може да наложи глоба на Гърция

...
Съдът на Европейския съюз може да наложи глоба на Гърция
Коментари Харесай

ЕС може да глоби Гърция с 2,5 млн. евро заради Закона за защита на личните данни

Съдът на Европейския съюз може да наложи санкция на Гърция в размер на към 2,5 милиона евро, защото не е транспонирала в националното си законодателство правилник " Европейски Съюз 2016 " за отбрана на персоналните данни в границите на инструкции интервал.


Гърция и Испания са единствените страни от Европейски Съюз, които не са изпълнили своите задължения по отношение на този правилник. Европейската комисия приканва съдът да наложи финансова глоба на Гърция в размер на 5287,5 евро за всеки ден, в който този правилник не е имплементиран в националното законодателство, считано от 7 май 2018 година

Говорителят на гръцкото държавно управление съобщи, че става въпрос за безучастие повече отгодина. Премиерът е осведомен за забавянето и санкцията, и е разпоредил Министерството на правораздаването да предприеме всички нужни стъпки.

Очаква се през идващите дни държавното управление да внесе проектозакон за отбрана на персоналните данни на жителите, с което да синхронизира законодателството с това на Европейския съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР