Съдът на ЕС постанови, че Хърватия не е изпълнила задълженията

...
Съдът на ЕС постанови, че Хърватия не е изпълнила задълженията
Коментари Харесай

ЕС се скара на Хърватия заради боклука

Съдът на Европейски Съюз постанови, че Хърватия не е изпълнила отговорностите си по Европейската инструкция за отпадъците, в това число даването на отбрана на човешкото здраве и околната среда заради „ черния рид “ покрай Задар, където има хранилище за 140 000 тона боклуци от някогашна фабрика в Шибеник.

В дело, заведено от Европейската комисия против Хърватия на 2 май, Съдът на Европейски Съюз постанови, че страната не е изпълнила отговорностите си, защото не е взела ограничения за „ унищожаване на противозаконния „ черен рид ” покрай Задар, съобщи Българска национална телевизия.

От 2010 година на тази земя, която не е предопределена за депониране на боклуци, наоколо до фамилни къщи, остава шлака, която Хърватия не класифицира като боклук, а също по този начин и не са взети ограничения за отбрана на подземните води и попречване разпространяването на прахуляк в околната среда. Отпадъците са превозени там по време на рехабилитацията на фабриката и от този момент локалното население се оплаква.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР