Съдът на ЕС, който по-рано реши, че Унгария, Полша и

...
Съдът на ЕС, който по-рано реши, че Унгария, Полша и
Коментари Харесай

Съдът на ЕС направи огромна услуга на Виктор Орбан

Съдът на Европейски Съюз, който по-рано реши, че Унгария, Полша и Чехия са нарушили правото на Съюза, като са отказали да одобряват своя дял от бежанците по време на рецесията от 2015 година, направи голям подарък на премиера на Унгария Виктор Орбан. Решението на съда единствено ще укрепи изказванията на министър-председателят, че единствено той може да отбрани нацията, разясняват от американското консервативно издание The Washington Examiner в материал, представен от организация " Фокус ".
Съдът, който има престиж даже на наддържавно равнище върху страните членки на Европейски Съюз, съобщи по-рано, че трите страни не били в правото си да употребяват извинението, че е затрашена националната им сигурност, с цел да не одобряват повече бежанци през 2015 година Това е по този начин, тъй като трите страни не са открили " директна връзка сред нито един случаи (с бежанците), с цел да оправдаят преустановяването или даже прекратяването на използването на отговорностите ", които те имат по отношение на приемането на бежанци, съгласно европейското право. Решението евентуално ще бъде последвано и от наказания. 
Но това решение надали ще усъвършенства връзките на Европейски Съюз с унгарското общество. Проправителствените медии в страната постоянно са изпълнени с вести, в които се загатва, че Общността третира Унгария непочтено и има специфични предубеждения по отношение на Орбан. Решението на Темида единствено ще помогне за затвърждаването на тези изказвания.
Освен това не е ясно какво се надява да реализира Брюксел с това. Виктор Орбан фактически заграби огромна част от изпълнителната власт в страната по властнически и стеснителен метод, само че той продължава да разчита на необятна поддръжка в Унгария.
И значително това е по този начин, тъй като Орбан е обсъждан като политик, който съумява да съчетае шовинизъм, обичайни полезности и съвременна икономическа политика. Колкото и да ни е грижа за бягащите от войната бежанци, унгарците имат вяра, че те съставляват екзистенциална опасност за метода им на живот. Как се чака освен това състояние те да реагират на решението на Европейски Съюз? 
Съдът съобщи, че Унгария е нарушила европейското право като не е приела бежанци, които други политици отвън страната упорстваха тя да одобри на своя територия. Бежанската рецесия докара до доста яд измежду европейците и това отслаби позициите на немския канцлер Ангела Меркел да вземем за пример. Затова е мъчно да си представим по какъв начин решението на Европейския съд ще е печеливша тактика за Европейски Съюз, в случай че Брюксел желае да си върне доверието в гласоподавателите, на които Общността би трябвало да служи. А когато Европейската комисия наложи своите наказания, Орбан ще ги разгласи за още една офанзива против достойнството на нацията и ще завоюва от това, разясняват още от редакцията на изданието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР