Съдът като съобрази тежестта на обвинението, за разследването на което

...
Съдът като съобрази тежестта на обвинението, за разследването на което
Коментари Харесай

Оставиха зад решетките Ангел, обвинен за трафик на хора


Съдът като съобрази тежестта на обвиняването, за следствието на което се желае предаването на българския жител, а точно до 20 години " Лишаване от независимост " и като взе поради данните за обремененото с престъпни прояви правосъдно минало на Ангел И. - осем на брой закононарушения, характеризиращи го като персона с висока степен на социална заплаха, възприе, че е налице действителна заплаха желаното лице да се укрие, в случай че не бъде арестувано. Предвид на това съдът одобри, че единствената мярка за неотклонение, гарантираща явяването на желаното лице в правосъдното произвеждане по разглеждане на Европейската заповед за арест, е " Задържане под стража ".

Видно от Европейската заповед за арест, в същата е категорично маркирано, че описаните в нея действия, попадат в листата от 32-те категории закононарушения, изброени в член 2, § 2 РР за ЕЗА и член 36, алинея 3 ЗЕЕЗА, а точно като " Трафик на хора ".

Предвид на това в тази ситуация не следва да се прави инспекция от сегашния съд за двойна наказуемост на закононарушението.  Независимо от това, съдът установи, че описаните в Европейската заповед за арест закононарушения имат своя аналог в член 321, алинея 2 Наказателен кодекс и в член 159г Наказателен кодекс на Република България.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР