Съдът и прокуратурата влязоха в задочен спор кой е виновен

...
Съдът и прокуратурата влязоха в задочен спор кой е виновен
Коментари Харесай

Съдът и прокуратурата влязоха в задочен спор кой е виновен за леката присъда на шведа, ритнал камериерка

Съдът и прокуратурата влязоха в неприсъствен спор кой е отговорен за лекото наказване наложено на шведския жител Ралуф Сундберг, който ритна в главата камериерка през лятото. Той се прибра в родината си, откакто Районният съд в Несебър го осъди на санкция от 4500 лв..

По мотив наказването, през вчерашния ден основният прокурор Сотир Цацаров разгласи, че присъдата е унизителна, както за потърпевшата българка по този начин и за правораздаването като цяло. Днес сутринта от Апелативния и Окръжения съд в Бургас и Районен съд - Несебър изпратиха публично мнение, че на база импортираното от прокуратурата обвиняване, оптималната присъда е санкция от 1000 до 5000 лв.. От съда обясниха леката присъда и с това, че от действието не са породени имуществени вреди, а обвиненият не е осъждан.

Уточнява се също, че определеният член за внасяне на обвиняването не давал опция за завеждане на цивилен иск от потърпевшата, за което също имаше рецензии против съда.

По-късно претекстовете на съдията по делото, бяха показани и на конференция от ръководителят на Районния съд в Несебър Евгени Узунов. Той уточни, че делото е било преразпределено на инцидентен принцип. " То отиде при арбитър Майска, която е арбитър с над 20 годишен стаж, подходи извънредно професионално макар публичния интерес, и реши делото по доста правилен метод, за което в действителност ѝ благодаря ", разяснява Узунов, представен от Българска национална телевизия.

В писмото от през днешния ден, магистратите показват също и че няма нищо нелегално в това Сундберг да си замине даже без да е платил санкцията. В известието се прецизира, че в случай че той не внесе сумата непринудено, има механизми за събирането и наложително, със съдействието на шведските управляващи, в това число и посредством конфискация, или лишаване на имущество и налагане на финансови наказания.

В същото време, пред 24 часа административният началник на прокуратурата в Несебър Радост Бошнакова отхвърли, изказванието на съдиите, че прокурор е изискал освобождение на обвинения от наказателна отговорност и налагане на административно наказване.

" Разпореждането е делото против Сундберг да се гледа по реда на чл.78 А от Наказателен кодекс е на съда, то е с дата 4 септември. Това е формален документ, съдържа се в кориците на делото и елементарно може да се ревизира. Ние не сме внасяли разпореждане, с което да предлагаме административно наказване за Сундберг ", разяснява Бошнакова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР