Съдът гледа днес мярката за задържане на индийския гражданин, който

...
Съдът гледа днес мярката за задържане на индийския гражданин, който
Коментари Харесай

Буйстващи в самолет пътници може да бъдат привлечени като обвиняеми за тероризъм

Съдът гледа през днешния ден мярката за задържане на индийския жител, който беше арестуван за нападателно държание по време на постоянен полет на самолетна компания " Еър Франс " на 3 март.

Все още не е завършило следствието на случая, по тази причина не може да се каже дали е терористичен акт или става въпрос за аерофобия, съобщи Христо Щерионов, шеф на Главна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация ", пред Българска национална телевизия.

 Ето какво е правил индиецът на борда на наложително кацналия аероплан в София (видео) Виж още

" Към момента става дума за буйстващ пасажер. Трябва да се има поради, че буйстващ пасажер по принцип може да сътвори съществени предпоставки за сигурността на полетите и надлежно неговите дейности могат да се приравнят към терористичен акт ", разясни той.

На базата на дейностите на тези буйстващи пасажери могат да бъдат привлечени като обвинени, както е в тази ситуация. Дори и за пушене в салона на самолета пътник може да бъде притеглен като обвинен, предизвести шефът на " Гражданска въздухоплавателна администрация ".

" Това не са безобидни дейности, които всеки може да прави на борда ", предизвести той.

На първо място при подобен случай старшата стюардеса е належащо да рапортува на командира за ситуацията . Мерките, които тя би трябвало да предприеме: да успокои пасажера, в случай че е допустимо, да предприеме ограничения за неговата изолираност, която би трябвало да не покрай спешни изходи и входни порти. Трябва да се изясни на пасажера, че той носи наказателна отговорност за подхванатите дейности и в случай че не се успокои, да бъде известен, че всички разноски за насилственото кацане на самолета ще бъдат предявени към него.

При искане на командира се обезпечава кулоар за кацане на най-близкото летище и се изискват дейностите на летищните служби за сигурност. Това искане от страна на командира се взема след отчет на кабинния състав. Когато става дума за непознат жител и непознато въздухоплавателно средства, тогава наложително се уведомяват консулските служби и посолствата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР