Съдът е върнал на работа жена с психично заболяване от

...
Съдът е върнал на работа жена с психично заболяване от
Коментари Харесай

Безумие от Врачанско: Съдът върна на работа жена с психично заболяване с достъп до личните данни на цяла България

Съдът е върнал на работа жена с психологично заболяване от врачанското село Софрониево, която работи в кметството, научи организация BulNews. Срещу нея в предишното са подавани сигнали и тъжби за издаване на документи с погрешно наличие, само че все пак тя е върната на поста и има достъп до персоналните данни на хора от цяла България.
За скандалния случай удостовери кметицата на селцето Демира Димитрова /на основната снимка/. Преди години тя освободила от служба служителката, поради издадени документи с погрешно наличие. Тогава обаче почнала правосъдна сага и преди дни магистратите дефинитивно върнали дамата на поста й. Тя спечелила делата на всички инстанции поради ТЕЛК решение, в което е посочено, че има психологично заболяване, което е едно от 6-те предпазени от закона заболявания и се употребява с особена протекция.
От няколко дни служителката още веднъж е заела позицията си в кметството, а хората, които са опарени от дейностите й в предишното, са на тръни. Под напрежение е и кметицата, която даже не смее да спомене името й. Димитрова е изумена от решението на магистратите, защото не е все едно кой има достъп до национална база данни и разполага с персоналните данни на жителите. Всички хора чакат да бъдат обслужени качествено от администрацията, да се издават правилни и вярно попълнени документи.
През последните 8 години служителката на няколко пъти е прекрачвала границата и е издавала документи с погрешно наличие. Водени са каузи от пострадалите, при които резултатът е нулев, още веднъж поради болестта. Кметицата на Софрониево също е подавала сигнали до прокуратурата, само че от там получила разпореждане, че поради положението й не може да й се търси отговорност и се приключва следствието на досъдебното произвеждане.
„ Тя разполага с информация за цяла България. Как не носи отговорност за действията си, пък може да работи с националната база за персонални данни? “, пита Демирова и е безапелационна, че ще следи изкъсо работата на подчинената си. Кметицата не скри своето отвращение от правосъдната система и законите, които разрешават хора с сходни болести да имат достъп до персоналните данни на всички.
В селото обаче се шушука, че в действителност чиновничката няма психологични проблеми, а й е публикуван подправен документ, с цел да не носи отговорност за дейностите си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР