Съдът е уважил направеното от прокурор в Районна прокуратура -

...
Съдът е уважил направеното от прокурор в Районна прокуратура -
Коментари Харесай

Двама полицаи в Дупница са отстранени от длъжност за нанесен побой на задържан

Съдът е почел направеното от прокурор в Районна прокуратура - Дупница, искане за взимане на мярка за процесуална насила за премахване от служба на С.П. и В.С. Двамата обвинени са били чиновници - служители на реда в Участък - Бобошево към Районно ръководство на на Министерство на вътрешните работи - Дупница при ОДМВР – Кюстендил, оповестиха от Апелативна прокуратура - София.

П. и С. са били привлечени към наказателна отговорност за осъществено от тях закононарушение по 131, алинея 1 т. 2, прочие 3-то в сл. на член 130, алинея 1, вр. с член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс.

През м. август на 2018 година, в Районно ръководство на на Министерство на вътрешните работи - Дупница, в съучастничество, в качеството им на полицейски орган, при осъществяване на службата си нанесли побой на арестувания в полицейското ръководство С. Б. На потърпевшия били породени голям брой леки телесни повреди, изразяващи се в охлузвания и кръвонасядания. Обвиняемият П. е притеглен и за това, че с изключение на тези контузии, посредством нанасяне на ритник в главата на Б., му предизвикал и междинна телесна щета, изразяваща се в строшаване на долна челюст.

Определението предстои на обжалване пред Окръжен съд - Кюстендил.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР