Съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура – София за

...
Съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура – София за
Коментари Харесай

Митничари хванаха турчин, опитал да влезе у нас с оръжие и боеприпаси


Съдът е почел настояването на Окръжна прокуратура – София за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на турския жител Т.Е., притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по член 242, алинея 1, б. „ г “ от Наказателен кодекс.

Около 14:50 ч. на 27.05.2020 година Т.Е. влезнал на територията на България от Сърбия с лек автомобил „ Мерцедес “, през трасе „ Входящи леки коли и рейсове “ на Митнически пункт Калотина.

Арестуваха наркодилър в Пловдивско, откриха кокаин, оръжие и муниции в дома му

Без знанието и разрешението на митниците той пренесъл през границата огнестрелно оръжие и муниции – револвер марка „ Browning “, тиня. 7,65 мм, със премахнат сериен номер, кадърен за приложимост, и девет патрона, тиня. 7,65 мм.

С дейностите си чужденецът направил тежко закононарушение, за което законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от три до 10 години и санкция от двадесет хиляди до 100 хиляди лв..

В хода на следствието по случая са били събрани задоволително доказателства за виновността на Т.Е., който бил притеглен в качеството на обвинен.

Съдът е приел доводите на прокурора в Софийска окръжна прокуратура по отношение на това, че съществува действителна заплаха причинителят на закононарушението да се укрие. Обвиняемият няма непрекъснат или сегашен адрес в България. Живее в Германия, пътувал за Турция, като възнамерявал да премине през територията на страната директно.

Понастоящем обвиненият Т.Е. е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Разследването по досъдебното произвеждане продължава под управлението на Окръжна прокуратура – София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР