Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура - Видин

...
Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура - Видин
Коментари Харесай

Наказаха безбожниците, задигнали дарения от църква във Видин

Съдът е одобрил съглашение, подписано сред Районна прокуратура - Видин и отбраната на подсъдимите Б.Р. и Б.Б., привлечени към наказателна отговорност за осъществена от тях кражба.
В интервала от 18 часа на 24.04.2020 година до 8 часа сутринта на идващия ден, Р. и Б., действайки в съучастничество, срязали халка на катанец на входната врата в православна черква „ Св. Димитър Солунски “ във Видин. След като влезнали вътре, посредством потребление на ножица за рязане на метал, те взломили четири катинара на дървени кутии за дарения. Отнели от там дарени на църквата пари в размер от 3 060.84 лв.. На потегляне взели и железен напрестолен кръст с разпятие.
В хода на следствието на случая причинителите на кражбата са били открити. Подсъдимите Б. Р. и Б.Б. са се признали за отговорни за кражба на непознати движимости от църквата.
С определение на съда на двамата са били наложени санкции „ отнемане от независимост “ в размер на една година за Б. Б., при първичен „ общ “ режим на изтърпяване, и една година и шест месеца за Б. Р. при „ непоколебим “ режим.
Предметът на закононарушението – паричната сума и кръстът, са върнати на материално отговорно лице на църквата.
Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР