Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Благоевград

...
Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Благоевград
Коментари Харесай

Осем месеца лишаване от свобода за участник в схема за измами в Сандански и Благоевград

Съдът е одобрил съглашение, подписано сред Районна прокуратура – Благоевград и отбраната на подсъдимата Е.С., упрекната за осъществено от нея закононарушение по член 210, ал.1, т. 1, прочие 1, вр. член 209, алинея 1,вр. член 26, алинея 1, вр. член 20, алинея 4 от Наказателен кодекс.

Чрез телефонни позвънявания причинителите на закононарушението въвели в подвеждане няколко жители за имотна полза. На потърпевшите от техните дейности било декларирано, че спомагат на органите на реда за осъществяване на полицейска интервенция по залавяне на измамници. По този метод те ги стимулирали да оставят парични суми на разнообразни места.

Подсъдимата взела участие в схемите за машинация, като дала обещание и оказала помощ на други съучастници в закононарушението във вземането на парични суми от заблудените жители.

Около обяд на 08.10.2018 година, на ул. „ Даскал Козарев “ в гр. Сандански, Е.С. взела торбичка, закачена на външната входна врата на имота от излъганата жена, със сумата от 2 000 лв. в нея.

Няколко часа по-късно, на ул. „ Иван Михайлов “ в гр. Благоевград, друга потърпевша хвърлила през терасата на дома си пакет с 4 230 лв., които подсъдимата също взела.

Е.С. се е признала за отговорна в осъществените от нея закононарушения и се е съгласила да й бъде наложено наказване от осем месеца „ отнемане от независимост “ при „ общ “ режим на изтърпяване.

Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР