Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Враца

...
Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Враца
Коментари Харесай

Окръжният съд във Враца наказа мъж за източване на пари от Европейски фонд за земеделието

Съдът е одобрил съглашение, подписано сред Окръжна прокуратура – Враца и отбраната на подсъдимия Б. Б., упрекнат за осъществено от него закононарушение, оповестяват от обвиняването.
Подсъдимият Б. имал декларирано присъединяване в две схеми за обвързано подкрепяне - за млечни крави и за биволи, финансирани от Европейския фонд за гарантиране на земеделието. В тази връзка, на 23.10.2017 година, той подал в Областна дирекция на Държавен фонд „ Земеделие “ във Враца декларация, ведно с списък на документите, доказващи реализация на създадената продукция и за систематизиране на новородените телета (месо). Същите следвало да дават отговор на Наредбата за изискванията и реда за използване на схемите за директни заплащания.
Впоследствие било открито, че Б. Б. показал погрешни сведения по отношение на количествата на осъщественото мляко, като вписал в разказа фактури за продажба на продукцията. В резултат на дейностите си той целял да получи обща сума в размер на 11 324.25 лв., която му била изплатена на съображение на заявените от него сведения.
Подсъдимият се е признал за отговорен за осъщественото от него закононарушение и се е съгласил да му бъде наложено наказване от 10 месеца „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период.
Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР