Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Монтана

...
Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Монтана
Коментари Харесай

Осъдиха жена, дала неверни сведения, за да точи евросредства от къща за гости

Съдът е одобрил съглашение, подписано сред Окръжна прокуратура – Монтана и отбраната на подсъдимата Д.С., упрекната на осъществено от нея закононарушение по член 248а, алинея 3, вр. алинея 2 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

На 15 октомври 2015 година подсъдимата Д.С., представител на еднолично комерсиално сдружение, подала в Регионална разплащателна организация при Държавен фонд „ Земеделие “ поръчка за заплащане по размер 311 „ Разнообразяване към аграрни действия по стратегия за развиване на селските региони 2007 – 2013 година “ и приложените към нея Таблица за разноски и Количествено-стойностна сметка за обект – къща „ Емили “.

В показаните на служителя на институцията документи тя показала погрешни сведения, удостоверяващи съществуването на документи, потвърждаващи реализиран краен резултат по осъществяването на плана.

Сред тях са позволение за въвеждане в употреба, приемо-предавателен протокол сред строителя и вложителя за всички осъществени строително-монтажни работи, уверение за категоризация на обект.

В реалност такива документи действително не съществували. Не били изпълнени действия по плана, посочени в декларацията за приключена в период цялата инвестиция – зидарски и тенекеджийски работи, фасада, осветителна и вентилационни съоръжения, водопроводни мрежи, канализация, електрически табла, захранващи линии, обзавеждане и други.

С дейностите си подсъдимата целяла да получи средства в размер 348 000 лв. от фондовете, финансирани от Европейския съюз.

Подсъдимата се е признала за отговорна за осъщественото от нея действие и се е споразумяла с държавното обвиняване. С определението на съда й е наложено наказване от 10 месеца „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период.

Одобреното от съда съглашение има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР