Съдът е одобрил споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура – Благоевград

...
Съдът е одобрил споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура – Благоевград
Коментари Харесай

Две години „лишаване от свобода“ за пренасяне на един грам хероин през границата на страната

Съдът е одобрил съглашение, реализирано сред Окръжна прокуратура – Благоевград и отбраната на подсъдимата гръцка гражданка С.С., упрекната за осъществено от нея закононарушение по член 242, алинея 2, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Тя се е признала за отговорна за това, че към 11 ч. на 08.08.2018 година, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата - Промахон, направила опит да придвижи през гръцко-българската граница един грам високорисково наркотично вещество – хероин, със наличие на диацетилморфин - 21,5%. Подсъдимата нямала съответно позволение, изискващо се по Закона за надзор на наркотичните субстанции и прекурсорите за неговото преместване.

Съгласно разпореждане на Министерски съвет за установяване цените на наркотичните субстанции за потребностите на съдопроизводството цената на откритата у нея дрога е в размер на петдесет лв..

С определение на съда на С.С. е наложено наказване от две години „ отнемане от независимост “ при „ непоколебим “ режим на изтърпяване. Подсъдимата е осъждана. Споразумението е влезнало в законна мощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР