Съдът днес гледа мярката за неотклонение за петима души, обвинени

...
Съдът днес гледа мярката за неотклонение за петима души, обвинени
Коментари Харесай

Шок! Българка в сирийска банда за тероризъм

Съдът през днешния ден гледа мярката за неотклонение за петима души, упрекнати в две закононарушения срещу републиката.

Очаква се да бъде поискана най-тежката мярка– „ задържане под стража “. Те бяха задържани в петък при акция за разтрошаване на група за интернационален тероризъм, търси се шести.

Вчера представителят на основния прокурор заяви, че шестима души са привлечени като обвинени след акцията за разтрошаване на група за интернационален тероризъм. Сред арестуваните има българка, написа бг нес. Петимата са сирийци, които са обитавали легално в България. Единият от тях към момента не е арестуван и е разгласен за интернационално търсене. Обвиненията към всеки от незаконната група са две - първото е, че групата е правила небанкови парични интервенции по метода " Хавала ", при който парите се оставят при медиатор в една страна и се взимат от втори човек в чужбина, а второто обвиняване е за подготовка на терористични офанзиви в непознати страни.

Общо 43-ма бяха задържани в петък по съмнение, че са част от незаконна скица за финансиране на тероризъм посредством системата за превод на пари, известна като " Хавала ". Сред арестуваните има български и непознати жители, а за началник на групата е апетитен краткотрайно пребиваващ у нас сириец.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР