Съдърланд, един от най-големите работодатели в България, продължава да се

...
Съдърланд, един от най-големите работодатели в България, продължава да се
Коментари Харесай

Развийте IT кариерата си в Съдърланд


Съдърланд, един от най-големите работодатели в България, продължава да се разраства и предлага благоприятни условия за кариера в IT сферата в локациите си в София, Варна, Бургас и Пловдив. Проведохме изявление с Динко Вълканов , Technical Lead, който сподели повече за атмосферата и работата в огромна софтуерна компания като Съдърланд.

На каква позиция сте в Съдърланд и от какъв брой време сте част от компанията? Разкажете за плана, в който работите ?

В компанията съм от съвсем 2 години. Започнах като „ фронт лайн ” механически инженер за Veritas с португалски език. В момента съм Technical Lead, освен за португалския, само че и за другите екипи. Според мен, Veritas е един от най-техническите планове, до които съм имал досег в моя професионален опит. Необходимите знания, които са нужни за всекидневните ни отговорности засягат извънредно необятен набор от области. Това от своя страна основава опция за непрекъснато проучване и придобиване на опит в разнообразни технологии на най-високо равнище. Също по този начин фактът, че планът обслужва клиенти на корпоративно равнище във всички страни в света говорещи френски, немски, испански и португалски език, в допълнение трансформира работата в извънредно предизвикателна в голям брой връзки.

В ежедневната си работа се допираме до всяка една сфера от осведомителните технологии, споделя Динко Вълканов, Technical Lead в Съдърланд
(снимка: Съдърланд)

Какво е да работиш като Technical Lead в Съдърланд? Какво Ви харесва най-вече във Вашата работа?

Намирам работата си като Technical Lead като всичко друго, само че не и скучна. Човек на  сходна позиция би трябвало постоянно да е най-добре осведомен измежду своя екип с продукта, който поддържа. Сега работя с въпросите на целия екип и би трябвало постоянно да мога да спомагам на сътрудниците при потребност. Това, което най-вече ми харесва, е опцията да работя върху повече механически проблеми. Комбинацията от решаването им, предаването на опита ми на по-новите сътрудници и построяването на обединен екип от сътрудници са част от преимуществата на тази позиция.

С какви технологии работите всекидневно?

Може да се каже „ всевъзможни ” – допираме се до безусловно всяка една сфера от осведомителните технологии – хардуер, фърмуер, операционна система, сторидж и облачни решения за предпазване на данни. Продуктът, който поддържаме, е обвързван с бекъп, което ни дава опция да се докоснем до разнообразни типове бази данни, виртуализация, сториджи. По време на разбора на проблема постоянно имаме досег до връзки и мрежи, като самата работа се прави на разнообразни операционни системи, най-често Microsoft Server или RedHat.

Каква е атмосферата в компанията и по какъв начин се чувствате като част от нея?

Може би много уместно изложение би било „ цветна и разнообразна ”, имайки поради динамичния тип на всекидневната работа, забавните и разнородни потребителски проблеми, с които се сблъскваме всеки ден, както и екипите ни, които се състоят от фрагменти от няколко разнообразни националности. Като част от нея мога да кажа, че се усещам сносно. Един тип като парче от цветна мозайка.

Как протича един работен ден на техническия инженер?

Най-хубавото при нас е, че сами можем да си организираме деня. Започваме с обзор на поръчките, влезнали в системата. Приоритизираме и проучваме въпросите, преглеждаме разнообразни решения и предоставяме проект за деяние на клиентите. Непрекъснато четем механически публикации, с цел да надграждаме знанията си и да можем да предоставим най-хубавото решение на клиентите ни.

С офиси в София, Пловдив, Бургас и Варна, Съдърланд е един от най-големите работодатели в България. Компанията отваря порти в страната през 2008 година и от този момент до през днешния ден екипът ѝ доближи над 2500 чиновници. Ако желаете да станете част от екипа от механически инженери в Съдърланд, кандидатствайте.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР