Съдържат имейл, парола, IP адрес, дата на раждане и регистрирано

...
Съдържат имейл, парола, IP адрес, дата на раждане и регистрирано
Коментари Харесай

20 милиона акаунта изтекоха от Android магазин

Съдържат имейл, ключова дума, IP адрес, дата на раждане и записано име

Алтернативните магазини за Android приложения постоянно крият съществени опасности
(снимка: CC0 Public Domain)

В хакерски конгрес бяха оповестени данни за 20 милиона консуматори на Aptoide – това е различен магазин за Android приложения , сходен на формалния Гугъл Play Store, заяви ZDNet.

Изтеклите сметки са регистрирани в интервала от 21 юли 2016 година до 28 януари 2018 година Данните съдържат имейл адреса на потребителя, ключова дума, IP адрес, дата на раждане и записано име.

Представители на Aptoide към момента не са коментирали обстановката макар запитването от ZDNet. По-рано същият магазин беше упрекнат, че разгласява непроверени приложения, които могат да се употребяват за кражба на персонални данни на потребителите.
още по тематиката
ZDNet отбелязва, че потребителите постоянно би трябвало да бъдат доста деликатни, когато употребяват различни магазини за приложения. Те са необятно налични, само че не са толкоз сигурни, колкото формалните магазини като Play Store и App Store.

Aptoide е много известен запас за мобилни приложения. Неговата публика надвишава 150 милиона консуматори по целия свят, съгласно формалната статистика от магазина.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР