Съдържанието на матурите беше съобразено с учебните програми и с

...
Съдържанието на матурите беше съобразено с учебните програми и с
Коментари Харесай

Изпити и учебен материал - какви са трудностите пред учениците?

Съдържанието на матурите беше съобразено с образователните стратегии и с онлайн образованието, разяснява в " Денят стартира " Даниела Миладинова, преподавател по БЕЛ в 18 СУ " Уилям Гладстон ".

По думите ѝ онлайн образованието е било сполучливо за най-големите възпитаници.

" Най-трудно беше образованието при групата 5-и и 7-ми клас, тъй като те мъчно се концентрират и бързо губят интерес. Повече опростяване на стратегиите не се постанова. Трябва още да се промени моделът - учениците да имат повече време за часове, които да им оказват помощ да развият аналитичното си мислене - да развиват уменията си, а не наизустяват познания ", добави Даниела Миладинова.

Според нея частните уроци би трябвало да се лимитират - да има сигурност, че в учебно заведение ученикът получава всичко належащо.

Даниела Миладинова разяснява и предлагането за удължение на образователната година с една седмица, с думите, че " в допълнение образование би помогнало за качеството ".

Нели Колева, началник Стратегии и партньорства в " Заедно в час " съобщи, че частните уроци са страхотна корупционна процедура и са сигнал, че нещо не е както би трябвало в учебно заведение.

" Разграничиха се учебните заведения - тези, в които учениците имат благоприятни условия, положителните и елитните учебни заведения и тези с невисок обществен статус ", сподели още Нели Колева.

Вижте още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР