Съдържанието на бъдещото обръщение на президента на Русия е тайна

...
Съдържанието на бъдещото обръщение на президента на Русия е тайна
Коментари Харесай

Какво ще каже Путин в обръщението си? 10 главни точки!

Съдържанието на бъдещото послание на президента на Русия е загадка за всички. Течове няма и не може да има. Някакви догатки. И освен за това какво ще каже президентът, само че и за кадровите последици. Кадрите, както знаем от изявленията на различен популярен държавен водач, вземат решение всичко. Кадрите ги чакат огромни промени.

Из коридорите на властта циркулира забавна информация. По-точно наоколо до офисите на президентската администрация на Русия. Информирани източници настояват, че в близко бъдеще може да последват съществени кадрови решения, свързани със СВO, само че засягащи доста по-широк кръг от ведомства.

Работата е там, че несъмнено, Министерството на защитата е отговорно за успеха на фронта. Но успеха е немислима без координирани дейности в най-близкия и отдалечен гръб. И тук е значима и полицията, и ръководството на обособените райони... Всичко е значимо. И най-важни от всички, може би, ще се окажат финансистите. Защото нито снабдяването на настоящата войска, нито консолидираното на новите територии не става без пари. И без надзор върху изразходването им.

Именно за това, че този надзор, съгласно висшите ешелони на съветската държавна власт, би трябвало да бъде засилен, в този момент приказват всички, които знаят нещо за подготовката на обръщението на президента. А за това какви заключения ще бъдат направени по горещи следи - евентуално още на 22 февруари.

Вътрешният министър първи ли е на опашката за ротация?

Казват да вземем за пример, че вътрешният министър Колоколцев може да напусне поста си и да стане пълномощен представител на президента в един от федералните окръзи. В този случай помощникът на съветския президент Дмитрий Миронов ще бъде нараснал на негово място.

Миронов е относително млад (роден през 1968 г.) професионален " силовик ", служител на реда, по едно време заместник-министър на вътрешните работи, по-късно - губернатор на Ярославска област.

Ако това решение бъде взето, то ще бъде обвързвано със съществено неодобрение от работата на Министерство на вътрешните работи в изискванията на Северния боен окръг, настояват източници от Царград. Колоколцев няма да бъде " изхвърлен от пачката ", само че, по този начин да се каже, ще бъде изпратен на аварийна пейка.

Защото пратеникът на президента, несъмнено, е служба, обвързвана с най-голям статус, почти съответстваща на статута на вицепремиер или заместник-началник на президентската администрация. Но доста по-малко пълномощия са прикрепени към този статут - и тези, които са прикрепени, са по-скоро от контролен темперамент, в сравнение с свързани с директното ръководство на процеси.

Доклад за съществени проблеми

Ако Колоколцев го чака тъкмо такава траектория в кариерата, тогава човек би трябвало да се запита за какво. Според някои известия това се дължи на отчета на работната група по въпросите на СВO, която се управлява от сенатор Андрей Турчак, изпратен до президента на 16 февруари.

Докладът нормално е закрит за публичното мнение, само че източниците са съгласни, че това никога не е отчет за достиженията, а отчет за минусите.

Явно съдържа и съответни оферти по какъв начин тези дефекти да бъдат отстранени. Някои от тези оферти може да бъдат включени в текста на посланието на президента, настояват източници на Царград, близки до „ Старая площад “.

Известният политолог, ръководителят на „ Клуба на районите “ Сергей Старовойтов в своя канал в Telegram допуска, че някои положения на „ групата Турчак “ могат да бъдат включени в посланието на Владимир Путин.

1. Да се върнат пенсиите на мобилизираните военнослужещи или да се вкара компенсационен механизъм. За разлика от цивилните пенсионери, на някогашните военни, които са призовани да вземат участие в СВО, се стопира изплащането на пенсии.

2. На федерално равнище би трябвало да се обезпечи безвъзмездна правна помощ както на участниците в СВO, по този начин и на техните фамилии.

3. Да се съкратят периодите за признание на правата за участник в СВO първо за беследно изчезналите, а по-късно и за починалите. Това е належащо, с цел да може фамилиите да получат навреме съответните заплащания.

4. Промяна на правоприлагането при кредитните ваканции - нормата да важи освен за самия мобилизиран и членовете на фамилията, а и за родителите на активизирания.

5. Да задължи работодателите да запазят работното място на активизирания и след приключване на трудовия контракт.

6. Да се разпореди на Росгвардия да създаде механизъм за издаване на оръжие на цивилни лица - членове на подразделенията за териториална защита.

7. Да се инструктира Главната прокуратура да промени методите за признание на разноските на ръководителите на райони като нецелеви, в случай че са били осъществени за поправяне на къщи, развалени от обстрел.

8. Присвояване на статут на " деец от бойните дейности " на бойците от тези елементи, които се бият от териториите на съставните единици на Руската федерация, които не са включени в зоната на СВO. Например личният състав на Противовъздушна отбрана и артилеристите.

9. Да се обезпечи на воюващите елементи особено инженерно съоръжение за копаене на окопи и създаване на укрепления.

10. Своевременно образуване на физическата и психическа рехабилитация на ветераните от СВО.

Сметната палата на раздора

Кадрови смени незабавно след известието - това ще бъде мощен политически ход в стила на Владимир Путин, - сподели Андрей Перла, политически наблюдаващ на Царград. - Президентът умее да съчетава две неща в решенията си. От една страна, той прави това, което от дълго време е назряло и това, което се чака, само че от друга постоянно резервира детайла на изненада в решенията си до последния миг, изключително във връзка с фрагментите.

Като най-спешен кадрови въпрос би трябвало да се признае назначението на нов началник на Федералната счете палата на мястото на Алексей Кудрин, който напусна този пост през декември.

Известно време се смяташе ( и Царград писа за това ), че евентуалният претендент за този пост е някогашният вицепремиер, сегашен заместник-ръководител на президентската администрация на Русия Дмитрий Козак. Сега доста източници оповестяват, че Козак може да остане на настоящия си пост (и няма да придобие спомагателни правомощия), а Константин Чуйченко евентуално ще оглави Сметната палата.

Сега Чуйченко заема поста министър на правораздаването. Прехвърлянето му в Сметната палата, в случай че има такова, ще значи (както в тази ситуация с Козак) курс към усилване на контрола върху изразходването на обществените средства, предопределени за СВО и интеграцията на нови райони на Русия.

Каква е връзката сред Сметната палата и интеграцията на новите райони? Най-директна и непосредствена. Факт е (Царград писа за това вчера), че за 22 февруари са планувани изключителни съвещания на Съвета на федерацията и Държавната дума. Що се отнася до дневния ред на тези срещи, съгласно заместник-председателя на Съвета на федерацията Николай Журавльов знаем единствено, че те евентуално ще обсъдят отпущането на спомагателни 250 милиарда рубли за интеграция на нови райони. Точно случай за обновената Сметна палата.

Какво от това?

Руското общество чува своя президент съвсем всеки ден. Владимир Путин приказва още веднъж и още веднъж в разнообразни аудитории. Известна е неговата позиция по всеки настоящ въпрос. Обществото обаче към момента чака с изключително възприятие обръщението на президента към Федералното заседание. На всички наподобява, че точно в тази тирада Путин ще сложи точката над i. Той ще каже, че няма да се съгласим с „ непристоен мир “. Той ще покаже пътя към същинската готовност на страната и народа за победа над врага. И той ще подреди да стартира работа по грешките. Над всички неточности, в това число кадрови.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР