Съдържание:Защо на практика окото ни трепери? ‹›Препоръчано за теб:Загряващи пластири

...
Съдържание:Защо на практика окото ни трепери? ‹›Препоръчано за теб:Загряващи пластири
Коментари Харесай

Защо ми трепери окото?

Съдържание:

Защо на процедура окото ни трепери?  Защо ми трепери окото? ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Треперенето на окото е положение, познато на всеки човек. То е дразнещо чувство с друга дълготрайност. Обикновено минава единствено, само че е реалност, че е занимавало човешкото въображение от дълго време.

Защото съществуват не едно и две поверия, свързани с треперенето на окото. Хората от дълго време са се опитвали да гадаят какво им следва, според от това кое око им трепери, кога на деня и други детайлности, тъй като са вярвали, че посредством неконтролируемите спазми на мускулите на тялото дават сигнали за бъдещи събития.

Дискомфортът, обвързван с това чувство, е безопасен в множеството случаи и неговите аргументи са свързани най-често с изтощеност, само че може да бъде сигнал и за по-сериозни здравословни проблеми, по тази причина съветът е, че в случай че треперенето продължи повече от няколко дни, би трябвало да се потърси лекарска помощ.

Защо на процедура окото ни трепери?

Неволното трепкане, сходно на тик, е неволево придвижване и има здравно наименование - миокимия. Медицинското пояснение е, че се дължи на неналичието на някои съществени субстанции, банкет на избрани лекарства, предозиране със стимуланти, стресови положения и други. Интересна детайлност е, че при мощния пол се среща два пъти по-рядко, в сравнение с при дамите.

 Стресът и треперенето на окото

Факторите, които провокират това положение, са най-вече стресът, преумората, несъразмерната приложимост на стимулиращи питиета като кафе, алкохол, а значение има и тютюнопушенето. Една от най-честите аргументи обаче е дефицитът на микроелементи в организма, преди всичко магнезий.

Тъй като това чувство визира очите, аргументи могат да бъдат сухотата в окото, носенето на контактни лещи, което е травматичен за органа миг, алергични особености, фоточувствителността, възпаления на разнообразни елементи на окото.

Има случаи, при които това положение е било признак на следващи инсулти, дистония, Паркинсон или очно заболяване, което се нуждае от лекуване, по тази причина се предлага треперенето на окото да не се пренебрегва или да се гледа на него единствено като подсказка за гадаене на бъдещето, а да се потърси умело мнение от експерт, който да стигне до аргументите за появяването му при дълготрайно раздразнение.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР