Съдържание:Работа в Англия с владеене на английски език и без

...
Съдържание:Работа в Англия с владеене на английски език и без
Коментари Харесай

Работа в Англия - какво трябва да знаем

Съдържание:

Работа в Англия с притежаване на британски език и без негоТърсене на работа без притежаване на британски езикРабота в Англия с професионална квалификацияЗаплащане в АнглияНиво на безработица и нулеви договори за работаПърви нужни документи при започване на работа в Англия  Работа в Англия - какво би трябвало да знаем

Англия е страна с добре развита стопанска система, здравна и обществена система и по тази причина е привлекателен център за доста хора, които търсят по-добра реализация и по-добър стандарт на живот.

Животът и работата в Англия обаче са две разнообразни понятия, които би трябвало да се разделят, с цел да се реализира нужният баланс в напъните за реализиране на задачата. За да може всеки да стартира да печели пари на Острова, преди този момент би трябвало да влага както средства, по този начин и време и старания за реализира триумф.

Разходите, преди да се печелят действително пари на британска земя, са инвестиция, която се отплаща толкоз повече, колкото по-разумно са вложени персоналните спестявания.

Първото, от което зависи каква работа и заплата може да се чака в Англия, опира до това с притежаване на британски език и на какво равнище се търси работа, или без него.

Работа в Англия с притежаване на британски език и без него

Езиковата преграда разделя опциите за реализация на две - прилагане на език, където степените са разнообразни и се потвърждават със документи, и без притежаване на локалния език. Липсата на езикови знания незабавно свежда опциите за работа до тежък и нискоквалифициран труд, който в Англия е и най-ниско обезщетен.

Започването на работа без притежаване на език е шоков метод да се стартира живот на Острова, само че дава опция за придвижване изпод нагоре. То носи най-после възприятие на задоволство от постигнатото, само че коства доста повече старания.

По-добрата опция е положителната езикова подготовка, с която да се замине. Английският език е освен най-популярният, само че и най-лесният за проучване език и е във опциите на всеки човек, който желае да го употребява. Съществуват безпределно доста благоприятни условия да бъде овладян на уместно равнище и това е рекомендация, с която е добре всеки да се съобрази.

Търсене на работа без притежаване на британски език

 Работа в Англия без притежаване на британски език

Макар и да не е целесъобразно, доста хора отпътуват за Англия без да владеят езика. Първата задача при взимане на такова решение е да се проучат всички благоприятни условия за работа на Острова. Необходима е предварителна информация и за ситуацията, манталитета на англичаните, настаняването, разноските за наложителния витален най-малко и други.

Предварителното изследване на работни позиции е гаранция, че може да се реализира триумф, само че след това поражда въпросът дали ще да се заложи на персоналните старания до края, или да се употребява медиатор при заминаването.

Самостоятелното устройване на работа без език е сложна задача, само че има своето преимущество: дава самостоятелност и икономисва някои разноски, а всички доходи остават персонални.

За всички, които не са толкоз упорити и поредни, остават трудовите медиатори. Намирането на лицензирана компания е изискването, което ще даде гаранция, че претендентът няма да бъде измамен. Ползването на трудов медиатор дава опция за по-широко подпомагане от елементарното намиране на работно място.

Работа в Англия с професионална подготовка

 Работа в Англия - какво би трябвало да знаем

Високо квалифицираните фрагменти нормално владеят британски език на нужното равнище, защото това е формалният език в света на бизнеса и пред тях въпросът за търсене на работа без притежаване на езика нормално не стои.

Ако има такива, които не владеят езика, то за тях е в действие изискването, че квалификацията и образованието им не важат и ще стартират от най-ниското ходило. След доказване на сръчности, умения, професионални познания и преодоляване на езика в придвижване може да се стигне до професионална кариера и удовлетворяващо възнаграждение.

Квалифицираните и готови експерти могат да намерят работа по общоприетия метод - изследване на обявите в тяхната компетентност и кандидатстване с уместно СV и мотивационно писмо.

Съществува обаче и по-добра опция. Англия е извънредно заинтригувана от привличане на квалифицирани експерти от чужбина и с тази цел е основала специфична стратегия - HSMP/ Highly Skilled Migrant Programme/. Включването в тази стратегия разрешава намиране на работа или започване на личен бизнес, а няколко години по-късно и приемане на английски паспорт.

Заплащане в Англия

Британското възнаграждение на труда се показва в годишен размер, а не в месечен, както сме привикнали в България. Доходът е преди налози, които съставляват към 22 % от заработените пари, само че с покачването на прихода също нарастват и може да стигнат до 50 % от заработеното.

Заплатите на хората без език и подготовка не са високи на фона на разноските в Англия. Те стартират с към 3 паунда на час, само че сумата зависи със оправянето с работата. Часовата ставка може да се усили бързо при демонстриране на работни умения.

Най-популярните специалности, които са добре платени, са в областта на компютърните технологии, маркетинга, инженерството и стопанската система. При тях годишното възнаграждение се движи от 50 до 100 хиляди британски лири.

Ниво на безработица и нулеви договори за работа

Нивото на безработица във Англия е към 6-7 %, само че всяка година нараства заради огромния брой емигранти, които се откриват в страната. Най-ниска безработица има по публични данни в югоизточната част, градовете Оксфорд, Портсмут, Кеймбридж и други. Въпреки оптимистичните данни намирането на работа не става бързо и елементарно.

Има и доста хора с по този начин наречените нулеви договори за работа. При тях работодателят не подсигурява обезпечаване на работа. Принципът е: когато и колкото има. Заплаща се единствено когато има обезпечен трудов ангажимент.

 Работа в Англия - какво би трябвало да знаем

Не се показва брой работни часове на седмицата и се изисква служащият да е разполагаем, когато е комфортно за работодателя.

Подобни контракти се подписван освен с работодатели, а и с организации или трудови медиатори, които обезпечават краткотрайна претовареност на работодатели.

Нулеви договори се вършат най-често при специалности като продавачи, личен състав в хранителни вериги и заведения, хотели, разносвачи, преводачи и други. Има и специалности, при които работодателят би трябвало да потвърди, че липсват подобаващи локални фрагменти, с цел да се назначи чужденец.

На другия полюс съществува и лист с дефицитни специалности, в които влизат съвсем всички инженерни, някои медицински специалности, хора, работещи в нефтената индустрия. За тях процедурите са оптимално облекчени.

Възможността да се откри действителна работна позиция в Англия вълнува всеки претендент - бежанец, а отговорът на въпроса е неизменим като самата британска монархия - всеки, който сполучливо се е справил с реализация в родината си и се е потвърдил в специалността си, ще се осъществя и на английска земя.

Заработеното сигурно ще е допълнително, само че всеки би трябвало трезво да реши и обстоятелството, че квартирите, превоза и услугите са много високи и това ще отнеме от спестяванията му. Възможностите за кариерно развиване са доста и изцяло действителни, а напъните се подтикват с положително възнаграждение.

Първи нужни документи при започване на работа в Англия

Освен персоналните документи, преведени на британски език, всеки, който счита да работи в Англия, не може да го направи, без да има британска банкова сметка, където ще се превежда заплатата от работодателя. Добре е, преди да се отвори такава, към този момент да е организиран адресът на местоживеене, защото е нужен за задачата.

Вторият значим документ е NIN - National Insurance Number. Това е номерът, на който всеки ще бъде обезпечаван здравно всеки месец, с цел да получи достъп до здравната система на Англия.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР