Съдържание:ПлочкиДървени настилкиКоркови настилкиМокети и килими ‹›Качество без компромис:Хидрофобирана покривка за

...
Съдържание:ПлочкиДървени настилкиКоркови настилкиМокети и килими ‹›Качество без компромис:Хидрофобирана покривка за
Коментари Харесай

Каква подова настилка да избера за дома

Съдържание:

ПлочкиДървени настилкиКоркови настилкиМокети и килими  Каква подова настилка да избера за дома ‹›  Хидрофобирана завивка за маса срещу петна Качество без компромис:Хидрофобирана завивка за маса срещу петна54.00 лева.Виж ››

Когато вземате решение каква подова настилка да изберете за дома си, би трябвало много да се замислите по въпроса, тъй като точно подовата настилка е от тези детайли от вкъщи, които могат да бъдат наречени " безконечни ".

Естествено това не е напълно тъкмо, само че за разлика от избора ви на покъщнина, която можете да сменяте през няколко години, едва ли би ви хрумнало да сторите това и с подовата настилка. От тази позиция тук ще разгледаме кои са най-често употребяваните подови настилки при обзавеждането на жилище.

Плочки

Плочките, без значение дали са мрамор, теракота, гранитогрес и така нататък, са едни от най-издръжливите подови настилки, само че би трябвало да се вземе поради фактът, че те държат много хладно и не са от най-подходящите разновидности, що касае спални пространства, всекидневни, кабинети и така нататък

Остават си обаче класическо решение за бани, тоалетни пространства и кухни. Можете да ги поставите и в антрето си, тъй като точно това е мястото, през което минават най-вече хора, а няма да имате никакви проблеми да почиствате сходна подова настилка даже и по няколко пъти дневно.

Дървени настилки

Най-разпространените дървени подови настилки са дюшеме, паркет и ламинат. Първите две нормално са много по-скъпоструващи, спрямо ламината, само че са и много по-издръжливи. Важно е да ви напомним, че те изискват и спомагателна поддръжка (циклене, лакиране и т.н), чиято периодичност зависи от интензивността на потребление на самата настилка.

 Дървени подови настилки

Ламинатът, в случай че не е висок клас, е относително на ниска цена вид. Той също придава топлота на помещението, в което е подложен, и не изисква спомагателна поддръжка, каквато изискват паркетът и дюшемето. Поради тази причина сега, в който той придобие прекомерно захабен тип, ще се наложи да го замените с нов.

Коркови настилки

Напоследък стават много известни и корковите настилки, които имат някои преимущества, спрямо дървените подови настилки. А точно, че те са и влагоустойчиви, и шумоизолиращи. Освен това съвсем всички от тях са 100 % натурални. Има даже и такива коркови подови настилки, които умерено могат да заместят и плочките, предопределени за банята или кухнята ви.

Мокети и килими

 Килими и мокети за подови настилки

На последно място, ще оставим мокетите, тъй като въпреки и те да са измежду най-евтините разновидности за подови настилки, те са доста сложни за поддържане. Всъщност, в случай че държите да стъпвате на меко, какъвто ще е казусът при избора ви на мокет за подова настилка, то безусловно ще би трябвало да се сдобиете и с доста качествена прахосмукачка с воден филтър. Пореден образец, че евтиното от време на време излиза скъпо.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР