Съдържание:Първи стъпки за отказване на бебето от носене на ръцеКак

...
Съдържание:Първи стъпки за отказване на бебето от носене на ръцеКак
Коментари Харесай

Как да откажем бебето от носене на ръце

Съдържание:

Първи стъпки за отричане на бебето от носене на ръцеКак да се избавите от синдрома Вдигни меАко бебето заспива, единствено когато го носите  Как да откажем бебето от носене на ръце ‹›  Мултифункционална чанта-раница за майки Препоръчано за теб:Мултифункционална чанта-раница за майки49.00 лева.Виж ››

За бебетата майчината прегръдка е най-хубавото и несъмнено място на света.

След 9 месеца, прекарани в утробата, новородените имат потребност да усещат сърцетуптенето на мама, нейната миризма и топлота. Така се успокояват и в множеството случаи бебетата стопират да плачат.

Но носенето на ръце на бебето се трансформира в табиет, от който рано или късно осъзнавате, че ще ви е мъчно да го откажете.

Малкото е привикнало всякога, щом се разплаче, да го вдигате и да го гушкате. Но с напредването на месеците вие все по-често изпитвате болки в кръста, а и усещате, че бебето има потребност от повече самостоятелност.

Първи стъпки за отричане на бебето от носене на ръце

 Носене на ръце на бебе

Започнете като оставяте дребното в бебешката люлка или пък на пода върху постелката за игри.

Стойте покрай него и го заигравайте с нещо. В началото го правете за няколко минути, а когато усетите, че бебето е на път да заплаче, го вземете на ръце.

Научете се да разпознавате знаците, когато дребното става сопнато и го вдигнете тъкмо преди се разплаче. Ако изчаквате това да стане, то ще свикне с мисълта, че плачът му подсигурява, че майка му ще го вземе в ръцете си.

Правете това упражнение по няколко пъти дневно, в моментите, в които бебето е най-спокойно. Бавно удължавайте времето, в което го оставате в люлката или на пода, и използвайте бебешките играчки като източник на развлечението вместо вас самите.

Таткото също може да се включи в тези занимания. Така детето последователно ще свикне, че има и други приятни неща, с изключение на да бъде в прегръдките ви.

Играчките, които са с контрастни цветове, издават звуци или в тях бебето може да види отражението си, ще ви бъдат скъп асистент.

След към седмица ще забележите смяна в държанието на дребното и че то е станало по-независимо от майчините ръце.

Как да се избавите от синдрома Вдигни ме

Да бъдат носени на ръце обичат освен новородените, само че и децата на 2-3 годинки. Всеки родител е чувал неведнъж от своето мъниче, че желае да го вдигне.

Вместо да удовлетворите този му каприз, пробвайте се да превърнете всичко в игра.

Обяснете му, че единствено бебетата имат потребност да бъдат носени на ръце, а то към този момент е огромно дете.

Предложете му вместо това, да ви бъде асистент като му дадете да носи нещо от пазара, което сякаш доста ви тежи. Или пък да брои стълбите по които се качвате, вместо да е в ръцете ви.

Така детето ще се усеща пълноценно и ще повярва, че в случай че в действителност желае да е огромно, то прегръдките ви са единствено място, в което може да откри утешение, само че не и метод за напредване.

Ако бебето заспива, единствено когато го носите

 Да откажем бебето от носене

Най-голямата неточност е да свикнете бебето да спи до вас през нощта. То стартира да асоциира съня единствено с топлината от друго тяло, тъй като привиква да ви усеща.

За да го откажете от този табиет, започнете да го приспивате в люлка или пък го повивайте добре, с цел да създадете подправено чувство от прегръдка.

Сложете го в бебешкото креватче, само че стойте до него - милвайте го, говорете му до момента в който се успокои. Бебетата нямат способността сами да се успокояват, тъй че това е ваш ангажимент.

Ще ви отнеме известно време да го научите да заспива единствено, без да го носите на ръце, по тази причина бъдете търпеливи.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР