Съдържание:Особености на премахването на миризма от кучешка уринаКак да почистим

...
Съдържание:Особености на премахването на миризма от кучешка уринаКак да почистим
Коментари Харесай

Как да почистим миризмата от кучешка урина

Съдържание:

Особености на премахването на миризма от кучешка уринаКак да почистим миризмата от кучешка уринаСапунен разтворСпиртОцетЙодСода бикарбонат  Как да почистим миризмата от кучешка урина

Ако имате домашни любимци, тогава несъмнено сте се сблъсквали с неприятния проблем да маркират някъде територията и да не знаете по какъв начин можете да се отървете от миризмата на урина. Първото значимо нещо е да започнете да учите кучето ви незабавно на хигиенични привички, само че въпреки всичко при дребните питомци това е обикновено, до момента в който свикнат.

Особености на премахването на миризма от кучешка урина

Може да мирише доста внезапно, като това по никакъв метод не е обвързвано с породата куче. Дори дребното изпускане на кучето в дома може да стане повода за много затрудненото дишане както за вас, по този начин и в случай че имате посетители. Устойчивостта е доста огромна и по тази причина би трябвало да се заемете с почистването на мястото и елиминирането на миризмата от кучешка урина незабавно, а не да чакате да попие. За да се справите със обстановката, ще ви трябват:

- чисти парцали и гъби;

- почистващ препарат (или национално средство);

- топла вода;

- гумени ръкавици.

В никакъв случай не добавяйте вода в мокрото леке, тъй като това единствено ще усили неприятно миришещото пространство. Преди това би трябвало да попиете с елементарна салфетка или тоалетна хартия урината, а едвам по-късно към този момент можете да се заемете с премахването на неприятната миризма.

Как да почистим миризмата от кучешка урина

Най-често домакините употребяват разнообразни национални средства за задачата. Едни от най-разпространените са:

- сапунен разтвор;

- алкохол или водка;

- оцет;

- йод;

- сода;

- калиев перманганат;

- водороден пероксид;

- лимонена киселина.

Всички тези средства са прелестен метод, с цел да се справите с миризмата на кучешка урина, само че е значимо да ги ползват вярно, с цел да не развалите мебелите или пода.

Сапунен разтвор

С него освен можете да почистите мястото, само че и да го дезинфекцирате. За задачата в половин литър вода настържете 1 сапун на ренде. Методът е подобаващ за пода или килима, като най-после премахнете остатъците от разтвора благодарение на елементарна вода.

Спирт

 Как да почистим миризмата от кучешка урина

Прекрасен метод, който се употребява от доста стопани, с цел да могат ефикасно да отстраняват миризмата на кучешка урина. Можете да употребявате и водка, в случай че инцидентно нямате алкохол в дома ви. Налейте малко от течността на мястото, което животното е маркирало и оставете да подейства за половин час, а след това попийте остатъците с елементарна салфетка или забрадка. Допълнителен плюс е това, че кучетата не понасят миризмата на алкохол, а те имат много по-силно подушване. Така много дълго време няма да маркират още веднъж това място.

Оцет

Всеки има оцет или лимонена киселина в дома си, като можете да ползвате даже и прясно изстискан лимонен сок. Така можете елементарно да премахнете миризмата на кучешка урина, като за задачата пригответе разтвор от оцет и вода в съответствие 1:1. Имайте поради, че е добре преди да прилагате този метод, да ревизирате на някое прикрито местенце на меката мебел, какъв брой е устойчива боята. Ако всичко е наред, тогава самоуверено можете да нанесете сместа на петното и да елиминирате по този начин с най-малко старания миризмата.

Йод

Малко хора може би знаят, че с този антисептик можете да се справите освен с драскотините, само че и да премахнете неприятната миризма на кучешка урина. За задачата в една чаша накапете няколко капки от йода, а по-късно с разтвора можете да обработите тъмните мебели или пода.

Сода бикарбонат

Тя също може да ви помогне в решаването на тази задача. За задачата поръсете малко от нея на мястото, а по-късно налейте от водородния пероксид. Оставете разтвора да подейства за 6-7 часа и почистете добре благодарение на сапунен разтвора, а по-късно и с елементарна чиста вода.

Всички тези способи са положителни за унищожаване на миризми, само че имайте поради че е значимо да почиствате урината незабавно, а не да чакате, тъй като по този начин ще е доста по-сложно да решите неприятния проблем. Не забравяйте и за възпитанието на кучето ви, тъй като това е най-прекия и елементарен метод да не се сблъсквате с миризмата на кучешка урина.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР