Съдържание:Много влакна, малко калорииНакисване на сушени смокини за отслабване Идеално

...
Съдържание:Много влакна, малко калорииНакисване на сушени смокини за отслабване Идеално
Коментари Харесай

Помагат ли смокините за отслабване?

Съдържание:

Много нишки, малко калорииНакисване на сушени смокини за намаляване  Смокини

Идеално узрялата смокиня, преди малко откъсната от дървото, е лакомство, което доста хора обожават. Тези дребни плодове оферират богата текстура и наслада, което в прясно положение ги прави невероятни за ядене.

Едно от хубавите неща на смокините е, че се сушат много сполучливо и можете да намерите сушени смокини в магазините за хранителни артикули през цялата година. Сушените смокини са не по-малко приятни за ядене от пресните.

Освен вкусно лакомство смокините имат и още едно огромно преимущество – те са извънредно здравословен плод и въпреки и сладки, оказват помощ за намаляване. Да, звучи необикновено, само че дано забележим за какво е по този начин.

Много нишки, малко калории

Смокините са цялостни с фибри. Техните дребни семенца оказват помощ за усвояването на мазнините в храносмилателния ни тракт, преди тялото ви да ги усвои. Това е единствено един плюс за намаляване и здраве. Друг плюс е, че всички тези дребни семенца покачват чревното здраве, като работят като дребни метли, които почистват червата ни и отстраняват запека. Това е развой, който може да помогне за понижаване на рака на дебелото и тънките вътрешности.

Смокините също са с много ниско наличие на калории. Средната смокиня има към 37 калории и предлага към 6 % от дневния ни източник на фибри. Тъй като смокините прибавят шест % от дневните ни фибри, можете да ядете няколко смокини дневно или даже повече.

Смокините също са цялостни с минерали, от които тялото ни се нуждае, като мед, манган и калий. Калият е значим за контролиране на кръвното налягане. Медта защищава от сърдечни и мозъчни болести.

Половин чаша (75 г) сушени смокини съдържа:

 Помагат ли смокините за намаляване?

- Калории: 207

- Протеини: 2.5 г

- Мазнини: 0.7 г

- Въглехидрати: 48 г

- Фибри: 7.5 г

- Захари: 36 г

- Калций: 9% от дневната стойност

- Калий: 11% от дневната стойност

- Желязо: 8% от дневната стойност

- Мед: 24% от дневната стойност

Накисване на сушени смокини за намаляване

 Сушени смокини

Ако желаете да опитате накиснати смокини, изпълнете следните стъпки:

- Поставете няколко смокини в купа;

- Изсипете задоволително топла вода върху смокините, с цел да ги покриете с 2.5–5 см;

- Оставете ги да престоят няколко часа или през нощта, до момента в който поемат водата;

- Прецедете смокините и се насладете.

Накиснатите смокини имат най-хубав усет, в случай че ги хапвате незабавно. Можете обаче да съхранявате накиснати смокини в херметически затворен съд в хладилника за няколко дни. Изхвърлете смокините си, в случай че забележите някакви неприятни миризми или плесен или мислите, че са се развалили.

Смята се, че процесът на накисване прави сушените смокини по-лесно смилаеми, а питателните субстанции, които съдържат, се усвояват по-добре. Някои изказвания също допускат, че прибавянето на вода назад към смокините ги прави по-пълни и хидратиращи, което води до понижен банкет на калории и загуба на тегло.

Никакви научни проучвания обаче не поддържат тези изказвания. Всъщност изследванията върху рехидратиране на сушени артикули демонстрират, че процесът може да докара до приключване на техните водоразтворими витамини във водата.

И въпреки всичко смокините - изсушени или пресни, сухи или накиснати - могат да оказват помощ за загуба на тегло по други способи.

Смокините са с много ниско наличие на калории и с високо наличие на фибри, което ги прави доста засищащи. Включването на храни с високо наличие на фибри като смокини в уравновесена диета може да ви помогне да останете сити сред храненията и да избягвате да ядете прекалено много, което може да насърчи загубата на тегло.

Яденето на плодове, в това число сушени плодове, също се свързва с по-ниско телесно тегло. Това се дължи на обстоятелството, че плодовете са богат източник на хранителни субстанции и растителни съединения, които могат да подобрят цялостното здраве и да ви оказват помощ да поддържате здравословно телесно тегло. Въпреки това са нужни повече проучвания върху хора, с цел да се удостовери тази догадка.

 Отслабване със смокини

Като цяло 1/4 – 1/2 ч.ч.(42–75 г) сушени плодове съдържа почти същия брой калории и други хранителни субстанции като 1 чаша пресни плодове. Ако ядете същите количества сушени плодове, както нормално ядете пресни, може да се окаже, че ще ядете повече калории от нормално.

Този непотребен банкет на калории може да затрудни отслабването. Типична порция сушени смокини за намаляване е 3–5 плода или 1/4 чаша (42 г), макар че някои смятат, че една порция плод е 1/2 чаша (75 г).

В последна сметка, влакната в смокините са положителни за намаляване, само че нямат бурната реакция, която вършат ленените семена. Пресните смокини също са лесни за пакетиране в обяда ви като лакомство или като лека закуска, а сушените смокини съставляват съвършената независима закуска.

Тъй като смокините са натурален източник на качествени захари, можете да ги употребявате вместо бонбони, по този начин няма да прекалявате със захарта. Естествените захари работят по-дълго и постепенно, тъй че те са идеалната опция на бонбоните.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР