Съдържание:Комбинирайте нюансите В училище децата се учат да разделят цветовете

...
Съдържание:Комбинирайте нюансите В училище децата се учат да разделят цветовете
Коментари Харесай

Кои са топлите цветове и как да ги съчетаваме в дизайна на дома си?

Съдържание:

Комбинирайте нюансите  Кои са топлите цветове и по какъв начин да ги съчетаваме в дизайна на дома си?

В учебно заведение децата се учат да разделят цветовете на топли и студени. Червено, жълто, оранжево са топли, а синьо, зелено, лилаво са студени. Всъщност всичко е малко по-сложно. Един цвят постоянно има десетки нюанси, които се разграничават между тях.

Например ягодово алено с смес на лилаво е доста по-хладно от аленото, което е по-близо до оранжевото. Цвят тифани или морска вълна е по-различен от елементарното синьо. Зеленото също може да бъде топло, в случай че съдържа примеси от жълто, или студено, когато се добави наследник звук.

Ако приказваме за вътрешния дизайн на вашия дом, добре е всяко помещение да има своя лична функционалност и затова в него да доминират съответните подобаващи цветове за всяка стая.

Например за кухня или кабинет можете да употребявате сини, зелени, сиви тонове. Тези цветове оказват помощ да ви донесат пламенно и положително въодушевление, само че и да ви оказват помощ да подобрите концентрацията си. По-добре е да проектирате хола, трапезарията, детската стая или спалнята в топли цветове - те ви отпускат и ви ободряват.

 Комбиниране на цветове

В пространства, където няма естествена светлина - в коридора или банята, топлите цветове също ще наподобяват по-добре, изключително в случай че не можете да употребявате няколко разнообразни източника на светлина. С положително многостепенно осветяване обаче, можете да опитате да проектирате коридора и банята в по-ярки цветове.

Преди всичко, когато комбинирате цветове, разчитайте на вашите желания. Опитайте се да анализирате кои цветове са ви по-близки в всекидневието. За задачата отворете и подредете дрешника си. Така най-добре ще разберете кои нюанси са повече в него.

Ако няма явни пристрастия в една или друга посока, тогава в интериора можете да изберете тоновете от всеки цветови набор. Ако има ясна наклонност към избран диапазон, не се колебайте да го употребявате и в интериорния дизайн на вашия дом.

На този стадий е доста значимо да не стартирате да се убеждавате принудително, че нещо е по усета ви, единствено тъй като е добре промотирано или съвременно в даден сезон - да вземем за пример забелязвайки красивата рокля в наследник цвят, да решите че стената в дома ви несъмнено би трябвало също да е в този цвят. Ако желаете да експериментирате с цветове на необикновена за вас гама, използвайте ги като дребни акценти.

Комбинирайте нюансите

 Топли цветове

Дори в случай че в действителност харесвате единствено една от цветовите палитри, постоянно съчетавайте цветовете леко с противоположни нюанси. Студените цветове прибавят нотка на прохлада към топлия интериор и назад.

Без такива контрасти помещението може да стане образно задушно или прекалено хладно. Също по този начин тези контрасти основават дълбочина на помещението и многообразност.

Регулирайте пространството с избора на доминантен цвят. Наситените топли цветове ще създадат образно огромната стая малко по-уютна и доста по-приветлива, до момента в който студените тонове ще прибавят пространство в една дребна стая.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР