Съдържание:Какво е пневмония? Причини и симптомиЗа кашлицаЗа задухИзползвайте инхалаторИзпийте чаша

...
Съдържание:Какво е пневмония? Причини и симптомиЗа кашлицаЗа задухИзползвайте инхалаторИзпийте чаша
Коментари Харесай

Мощни домашни средства за лечение на пневмония

Съдържание:

Какво е пневмония? Причини и симптомиЗа кашлицаЗа задухИзползвайте инхалаторИзпийте чаша кафеЗа болки в гърдитеИзпийте чаша чай с куркумаИзпийте чаша чай от джинджифилЗа трескаБъдете хидратираниНанесете хладък компрес или вземете хладка вана  Мощни домашни средства за лекуване на пневмония ‹›  Електронен термометър за деца Препоръчано за теб:Електронен термометър за деца8.50 лева.Виж ››

Домашните медикаменти не могат да лекуват пневмония, само че могат да ви оказват помощ дейно да управлявате нейните признаци. Те обаче не са сурогат на утвърждения от вашия доктор проект за лекуване. Важно е да следвате рекомендациите на вашия доктор, до момента в който употребявате тези спомагателни лечения.

Какво е пневмония?

Пневмонията е белодробна зараза и може да се развие в единия или двата бели дроба. Въздушните торбички се пълнят с гной и/или течност, което затруднява дишането. Инфекцията може да е лека, само че може да бъде животозастрашаваща в най-тежката си форма.

Причини и признаци

Бактериите, вирусите и гъбичките могат да причинят пневмония, като бактериите най-често провокират тази белодробна зараза. Бактериалната пневмония може да се появи независимо или като затруднение на вирусни инфекции като грип или COVID-19.

Симптомите включват:

- задух;

- висока температура;

- тръпки;

- кашлица;

- болежка в гърдите при дишане;

- гадене;

- повръщане;

- диария.

За кашлица

 Пневмонията е придружена от кашлица

- Опитайте гаргара със солена вода

Гаргарата със солена вода може да помогне за унищожаване на част от слузта в гърлото и за облекчение на дразненето;

- Пийте парещ чай от мента;

Ментата също може да помогне за облекчение на дразненето и изхвърлянето на слуз от бронхите. Изследванията демонстрират, че чаят от мента може да бъде дейно противовъзпалително и болкоуспокояващо средство.

За зной

При пневмония дишането ви може ненадейно да стане бързо и незадълбочено или този признак може да се развие последователно в продължение на няколко дни. Може даже да изпитате зной, до момента в който си почивате. Вашият доктор може да предпише медикаменти или инхалатори, които да ви оказват помощ.

Използвайте инхалатор

Инхалациите може краткотрайно да облекчат задуха при хора с хронично обструктивно белодробно разстройство (ХОББ). Въпреки че главната причина за затруднено дишане е друга при хората с пневмония, може да откриете, че потреблението на инхалатор улеснява поемането на мирис.

Изпийте чаша кафе

Изпиването на чаша кафе също може да помогне за облекчение на задуха. Кофеинът може да помогне за разширение на дихателните пътища, а проучване от 2021 година откри, че потреблението на кафе може да помогне за усмиряване на някои признаци на COVID-19.

За болки в гърдите

Болката в гърдите може да се появи ненадейно или в продължение на няколко дни. Със започването на уместно лекуване, болката в гърдите нормално отшумява в границите на 4 седмици.

Изпийте чаша чай с куркума

 Чай от куркума при пневмония

Съединението, наречено куркумин в куркумата, има противовъзпалителни, антиоксидантни и антимикробни качества, които могат да оказват помощ на тялото ви да се оправи с пневмонията. Активността на куркумина против болката, може да обезпечи известно облекчение на интензивната болежка в гърдите при пневмония. Можете да закупите чай от куркума в локалната бакалия или онлайн. Можете също да извършите собствен личен чай, употребявайки куркума на прахуляк.

Изпийте чаша чай от джинджифил

Джинджифилът също показва противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства в скорошни проучвания. Можете да намерите насипни или пакетирани чайове от джинджифил в локалните магазини или можете да употребявате недопечен джинджифил, с цел да извършите собствен чай от джинджифил.

За тресчица

Изследвания от 2018 година откриха, че чаят от сминдух може да подтиква изпотяването, когато го пиете. Тъй като потта ви охлажда, това може да помогне за известно облекчение на треската при пневмония.

Бъдете хидратирани

Пиенето на задоволително вода и електролити, до момента в който имате тресчица, може да ви помогне да предотвратите дехидратацията. Яденето на домашно приготвени сладкиши или отпиването на охладени питиета също обезпечава хидратация, както и изстудяване.

Нанесете хладък компрес или вземете хладка вана

Потапянето на тялото ви в хладка вана може да ви помогне да намалите телесната си температура. Студен компрес обезпечава по-постепенна и удобна смяна на температурата.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР