Съдържание:Какво да изберете – маслен радиатор или конвекторна печкаКонвекторни печкиМаслен

...
Съдържание:Какво да изберете – маслен радиатор или конвекторна печкаКонвекторни печкиМаслен
Коментари Харесай

Маслен радиатор или конвекторна печка да избера

Съдържание:

Какво да изберете – маслен нагревател или конвекторна печкаКонвекторни печкиМаслен радиаторСравняване на нагревател и конвектор  Маслен нагревател или конвекторна печка да избера

Отоплението е значителен фактор, който е изключително значим през зимните месеци. При избора на вярната отоплителна система, съществуват няколко значими аспекта, които следва да се обмислят.

Важно е да се обърне внимание на отоплителните разноски, които устройството ще употребява, както и пространството, което следва да се отоплява. Всеки от аспектите играе основна роля, когато обмисляте сериозна инвестиция като тази за отоплителни уреди. В последните години нараства приложението и разпространяването на конвекторите и конвекторните печки.

И двата типа отопление носят преимущества, само че и крият своите дефекти. Затова би трябвало да сте осведомени обширно с всеки аспект при вземането на избор.

Какво да изберете – маслен нагревател или конвекторна печка

Конвекторни печки

 Конвекторна печка

Конвекторът е тип отоплително средство, при което по-голямата част от топлината се предава в помещението посредством процеса на спогодба. При преноса на топлота се нагряват потоците от газообразната среда, като минават през устройството, и се повишават нагоре. Конвекторът не се нагрява на по-висока температура от 45 °C.

Предимствата на конвектора са, че той предлага опция за слагане на стената, което има забележителна естетическа функционалност. Конвекторът също предлага по-тих режим на работа и също по този начин може да затопли помещението доста по-бързо, заради неналичието на инерция. Освен това конвекторите се характеризират с високи равнища на надеждност. Съвременните модели на отоплителни устройства от вида конвектори са огнеупорни и поддържат такова равнище на отопление, което няма да провокира изгаряния. Конвекторите се отличават с добра степен на сигурност, което е чудесна опция за деца.

Недостатъците на конвектора са, че загрява помещението неравномерно на разнообразни височини и се следи основна разлика сред пода и тавана. Също по този начин прахът циркулира във въздуха и конвекторът не е подобаващ за прашни помещение. Още един минус е, че когато инсталирате конвекторите на стената или наоколо до тавана, то тогава се губи смисъла, тъй като температурната разлика се усилва.

Маслен нагревател

Масленият нагревател е измежду най-често срещаните способи за битово отопление. По-голямата част от топлината се предава в помещението посредством радиация. Обикновено те са подобаващи за елементи от стая или за стая, като нагряват най-вече обектите наоколо до тях. Отоплителното устройство не може да поддържа температура с висока акуратност, поради инерцията.

Съществени плюсове са, че радиаторът се инсталира и употребява извънредно елементарно. Достатъчно е единствено да се сложи на мечтаното място и да се свърже с мрежата. Заради елементарния механизъм на устройство, вероятността за техническа щета на радиатора е минимална. Други прерогативи са, че радиаторите се оферират на доста по-достъпна цена, безшумни са и оферират улеснение при пренасяне в разнообразни пространства.

Масленият нагревател отделя доста повече време, с цел да затопли помещението, поради което се употребява по-голям запас от сила. Това значи, че масленият нагревател е по-сериозен битов разход, в сравнение с конвектора. На радиатора му лишава повече време и сила, с цел да затопля. Друг аспект за съпоставяне е сигурността.

Сравняване на нагревател и конвектор

 Маслен нагревател Снимка: pixabay.com

Конвекторът е относително по-безопасен, до момента в който при масления нагревател може да се стигне до изгаряния. Относно поддръжка и надеждност, конвекторите още веднъж имат привилегия. След години радиаторите стартират да текат и изискват подмяна или ремонт, до момента в който конвекторите могат да действат безпроблемно до 20-25 години.

По отношение на екологичност, радиатортът и конвекторът дават равни параметри. За цената, инвестицията при масления нагревател е доста по-малка, само че пък месечните разноски са по-големи.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР