Съдържание:Ето каква е обаче класическата рецепта за грис халвата Снимка:

...
Съдържание:Ето каква е обаче класическата рецепта за грис халвата Снимка:
Коментари Харесай

Как се прави грис халва?

Съдържание:

Ето каква е обаче класическата рецепта за грис халвата  грис халва Снимка: Yordanka Kovacheva‹›  Комплект за готвене от 9 елементи Качество без компромис:Комплект за готвене от 9 части193.84 лева.Виж ››

Един от най-известните и обичани десерти се оказва грис халвата. Нейният паметен усет и вкусен външен тип карат доста хора да опитват с разнообразни разновидности на този десерт.

Произходът му идва от Турция, като класическата рецепта за него се състои от пшеничен грис, масло, прясно мляко и масло. Днес обаче съществуват десетки вариации, които могат да включват бадеми, канела, орехи или стафиди.

Рецептата е извънредно лесна, а времето за подготвяне е релативно малко - към 30 минути. Това прави грис халвата елементарен, бърз и в същото време неустом десерт.

Ето каква е обаче класическата рецепта за грис халвата:

За приготвянето на грис халва би трябвало да си подготвите към 1 ч.ч. грис, ½ ч.ч. олио, ванилия, орехи, 1 ч.ч. захар и 2 ч.ч. вода. Първоначално би трябвало да налеете в тенджера водата и в нея да добавите захарта. Тенджерата се слага на котлона и се оставя да заври. След това се прибавя ванилията, разбърква се добре и съдът се отстранява от котлона.

Следващата стъпка от приготвянето е да загреете олиото в тиган. После изсипвате гриса в него и стартирате да разбърквате добре. Сместа би трябвало да се изпържи до степен, в която да се забележи лека смяна в цвета.

 по какъв начин се прави грис халва Снимка: Диана Костова

Тогава стартирате да прибавяте сиропа на непрекъснати стадии, като непрекъснато разбърквате. След като сте подготвени, би трябвало да покриете тигана с похлупак и да го оставите по този начин в продължение на 5 минути.

Когато това време измине, е належащо да изсипете готовата халва в тава и да изчакате тя да изстине добре. Когато е задоволително охладена, можете да я нарежете на части. Следващата стъпка е да подготвите глазурата за вашия грис.

Тук е моментът, в който можете да експериментирате. Традиционният вид е глазура с поръсени орехи. Можете да сложите каквото количество пожелаете и да го поръсите върху готовите части.

Друга добра концепция е да добавите от обичаното си плодово сладко и да намажете готовия грис. Също по този начин можете да поръсите с ядки, стафиди, пудра захар и други Този десерт предлага опция за вас да развихрите своето въображение и да го декорирате по собствен усет.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР