Съдържание:Анализирайте задачата или проектаОпределете приоритетитеСъставете график или планерБъдете реалистиОсигурете си

...
Съдържание:Анализирайте задачата или проектаОпределете приоритетитеСъставете график или планерБъдете реалистиОсигурете си
Коментари Харесай

Как да се научим да планираме време и проекти

Съдържание:

Анализирайте задачата или проектаОпределете приоритетитеСъставете график или планерБъдете реалистиОсигурете си време за обзор и корекцииУправлявайте своето време дейно  Как да се научим да планираме време и планове Снимка: StartupStockPhotos / pixabay.com/

Умението да планираме време и планове е от значително значение за ефикасното ръководство на задания и реализиране на цели. Независимо дали сте студент, експерт или просто желаете да подобрите своята работливост, способността да планирате е от решаващо значение.

В тази публикация ще ви представим някои съществени правила и тактики, които можете да употребявате, с цел да научите по какъв начин да планирате времето си и планове по-ефективно.

Анализирайте задачата или плана

Началото на един добър проект е да разберете ясно какво тъкмо би трябвало да постигнете. Анализирайте задачата или плана, определете задачите и условията, и съставете лист с нужните стъпки за постигането им.

Разделете огромните задания на по-малки подзадачи:

Големите задания и планове могат да наподобяват притеснително, само че когато ги разделим на по-малки подзадачи, те стават по-управляеми и постижими. Разделете огромните задания на по-малки стадии и определете реда на тяхното осъществяване.

Определете целите

Не всички задания са равно значими. Определете целите си, като вземете поради критичността на всяка задача и периодите за осъществяване. Ранжирайте дилемите въз основа на техния приоритет и започнете с най-важните.

Съставете график или планер

 Как да се научим да планираме

Запишете своя проект във тип на график или планер. Използвайте календар или профилиран програмен продукт за ръководство на времето, който ви е комфортен. Отбележете си значимите периоди и стадиите на осъществяване, както и време за отмора и отдих.

Бъдете реалисти

Когато планирате времето си, бъдете реалистични по отношение на опциите си. Не се претоварвайте с прекалено много задания в къс интервал от време. Оставете си задоволително време за отдих и непредвидени условия.

Осигурете си време за обзор и корекции

Редовно преглеждайте своя проект и анализирайте напредъка си. Ако се постанова, коригирайте графика си и променете целите си. Гъвкавостта е основна, когато планирате планове, защото обстановките и условията могат да се трансформират.

Управлявайте своето време дейно

Освен да планирате времето си, е значимо и да умеете да го управлявате дейно. Използвайте техники като Помидор (Pomodoro), където работите в шпации от 25 минути, следвани от къси почивки. Избягвайте отлагането и се фокусирайте върху настоящата задача.

Умението да планираме времето и плановете си е основен фактор за реализиране на триумф и повишение на продуктивността. Следвайки горепосочените тактики и правила, можете да разработите ефикасен проект, който ще ви помогне да управлявате своите задания и постигнете задачите си. Не забравяйте да бъдете гъвкави и да преглеждате проекта си постоянно, с цел да се адаптирате към изменящите се условия и условия.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР