69 души, арестувани за „гей сватба“ в Нигерия, бяха освободени под гаранция

...
Съд във Вари, щат Делта, постанови във вторник, че задържаните
Коментари Харесай

Съд във Вари, щат Делта, постанови във вторник, че задържаните ще бъдат освободени след всяко плащане на гаранция от 500 000 найри (£520). Държавните прокурори се противопоставиха на този ход.

Задържаните, които не се явиха в съда, също бяха разпоредени да подписват регистър веднъж месечно до следващото им изслушване, според техния адвокат Очуко Охимор.

< p>Арестите са извършени след сигнал при полицейски разпит на някой, за когото се твърди, че е знаел за събитието, каза полицията.

Полицаи нахлуха в хотел в Екпан, където се провеждаше предполагаемата гей сватба, и първоначално бяха арестувани 200 души.

Полицейският говорител Едафе Брайт каза по това време: „Полицаите преследваха и арестуваха... заподозрени мъже и жени за предполагаемо провеждане и присъствие на еднополова сватбена церемония.“

Говорителят добави, че хомосексуалността "никога няма да бъде толерирана" в Нигерия.

Офисът на Amnesty International в Нигерия осъди арестите и призова за "незабавно прекратяване на този лов на вещици".

Прочетете още:

Нигерия въведе закон срещу гейовете през 2014 г. и като цяло смята хомосексуалността за неморална на културни и религиозни основания. Някои други страни в Африка също споделят тези възгледи.

Законодателството в Нигерия включва затвор до 14 години за осъдените по Закона за забрана на еднополовите бракове и забранява гей браковете, еднополовите връзки , и членство в групи за права на гейовете.

Преобличането не е незаконно, но обикновено не е социално приемливо.

Смъртното наказание в Уганда за „утежнена хомосексуалност“

През май президентът на Уганда Йовери Мусевени подписа закон срещу гейовете, подкрепен от мнозина в източноафриканската страна, но осъден от активисти за права.

Законопроектът не криминализира онези, които се идентифицират като , но предписва .

Това се дефинира като случаи на сексуални отношения с хора, заразени с ХИВ, както и с непълнолетни и други категории уязвими хора.

Някой, осъден за „опит за утежнена хомосексуалност“, може да бъде осъден лишаване от свобода до 14 години.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР