Съд във Флорида намери за виновна китайката, която беше арестувана

Съд във Флорида намери за виновна китайката, която беше арестувана ...

Осъдиха китайка, проникнала с лъжа в имението на Доналд Тръмп във Флорида.

Съд във Флорида намери за виновна китайката, която беше арестувана в имението на Доналд Тръмп в Слънчевия щат през март, предаде БГНЕС, позовавайки се на BBC.
Престъплението ѝ е лъжлива информация, предоставена на федерален агент. За това може да ѝ бъде дадена присъда до 6 години затвор, като размера на наказанието ще бъде определен през ноември.
33-годишната Юцзин Чжан беше задържана в лобито на луксозния комплекс Мар-а-Лаго, след като излъгала, че идва за среща на ООН. Служители я пуснали да влезе, но след това един от тях, който знаел, че срещата е отложена, алармирал охраната на президента и Чжан била арестувана.
Когато я задържали се оказало, че китайката носи два паспорта, компютър, четири мобилни телефона и други електронни устройства. Информацията, че на един от телефоните е имало зловреден софтуер беше опровергана от служителите, задържали китайката.
По време на съдебното заседание имаше необичайни моменти. Въпреки препоръките на съдията, Чжан уволни служебния си защитник и се защитаваше сама в съда. Тя видимо се затрудняваше да говори английски, а прокуратурата я обвини, че симулира.
"Отидох в Мар-а-Лаго на посещение. Не съм направила нищо незаконно, благодаря за вниманието", каза китайката пред съда.
Когато я задържали на 30 март, служителите чули поне няколко версии от Чжан защо е дошла и какво иска. Тя дори казала, че просто е отивала да поплува в басейна, въпреки че не били открити бански или други плувни принадлежности сред вещите ѝ.
Прокуратурата изтъкна, че срещата на ООН също не е правдоподобно оправдание, защото на един от телефоните на Чжан имало SMS-и от организаторите, които ѝ казвали, че срещата се отменя. Тя получила тези съобщения още преди да тръгне от Китай за САЩ. "Лъгала е наред, за да влезе в имението", каза прокурора Роланд Гарсия.
Въпреки осъдителната присъда, остава неясно каква е била целта на Юцзин Чжан.
През този уикенд Доналд Тръмп е бил отседнал в Мар-а-Лаго, но по време на ареста е бил на друго място.
Китай почти не коментира случая, като говорителят на китайското външно министерство веднъж отговори на журналистически въпрос и нарече свързването на Юцзин Чжан с правителството в Китай "смехотворно"."Съединените щати са много подозрителни напоследък. Някои американци могат да станат писатели на фантастика", каза говорителят Хуа.

Източник: actualno.com