Съд в Южна Африка увеличи присъдата на бившия параолимпийски атлет

...
Съд в Южна Африка увеличи присъдата на бившия параолимпийски атлет
Коментари Харесай

Съд удвои присъдата на Писториус за убийството на приятелката му

Съд в Южна Африка усили присъдата на някогашния параолимпийски спортист Оскар Писториус на 15 години затвор за убийството на приятелката му Рийва Стийнкамп. 

Писториус беше наказан на 6 години затвор за убийството, което съгласно прокуратурата е " шокиращо малко ". 

През 2013 година Писториус стреля през заключената врата на баня в дома си, при което умъртви приятелката си. Той отхвърли убийството да е съзнателно и твърдеше, че е мислел, че в банята му има апаш. 

Върховният съд усили присъдата на Писториус на 15 години - минимума, който се дава за ликвидиране в Южна Африка. Той обаче ще би трябвало да излежи 13 години и 5 месеца, защото към този момент е излежал част от присъдата. 

31-годишният Писториус не беше в съда за произнасянето на присъдата. 

Първоначално някогашният спортист беше наказан на 5 години затвор. Той излежа дейно единствено 10 месеца, а остатъкът от присъдата трябваше да изкара под домакински арест в първокласната вила на своя чичо - без проследяващо устройство и с позволение да напуща къщата, с цел да върви на работа, да прави публично потребни действия и да посещава значими фамилни събития.

Прокуратурата обаче апелира присъдата и през декември 2015 година Писториус беше приет за отговорен в преднамерено ликвидиране, а присъдата му беше увеличена на 6 години. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР