Съд в японския град Фукушима посочи като виновник за самоубийството

...
Съд в японския град Фукушима посочи като виновник за самоубийството
Коментари Харесай

Почна дело срещу оператора на "Фукушима"! Обвиняват го за самоубийството на местен жител

Съд в японския град Фукушима уточни като провинен за самоубийството на локален гражданин най-голямата енергийна компания на страната ТЕПКО - оператор на авариралата АЕЦ " Фукушима-1 ". Корпорацията бе задължена да изплати на фамилията му обезщетение от 15,2 милиона йени (близо 143 000 долара), заяви организация Киодо.

Съдът установи директна връзка сред повредата в АЕЦ и самоубийството на Фумио Окубо, гражданин на едно от околните села. През пролетта на 2011 година след повредата на жителите от зоната към централата бе разпоредено да се изтеглят.

Фумио Окубо - тогава 102-годишен, се оплакал на роднините си, че на тази възраст за него е отвратително да напусне родните места, където е живял от раждането си. Ден след диалога поставил завършек на живота си.

През май 2012 година евакуираните от инфектираните региони край централата бяха съвсем 165 000 души. Голяма част от тях към този момент са се завърнали, само че други - над 50 хиляди, не могат или не желаят да го създадат. Повече от 34 000 са се настанили за непрекъснато отвън префектура Фукушима.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР