Съд в Уисконсин отхвърли искането на президента на САЩ Доналд

...
Съд в Уисконсин отхвърли искането на президента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Съд в Уисконсин отхвърли жалбата на Тръмп срещу изборния резултат в щата

Съд в Уисконсин отхвърли настояването на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския да анулира успеха на Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в в щата на президентските избори, съобщи Асошиейтед прес. Агенцията отбелязва, че това е следващият крах за Тръмп в обезверените му опити да оспори резултатите от изборите.

Решението на арбитър Стивън Симанек против жалбата на президента бе взето след онлайн съвещание на съда.

Тръмп настояваше за бързо решение, с цел да може незабавно да го апелира пред Върховния съд на Уисконсин преди понеделник, 14 декември, т. е. десетимата електори от щата да вземат участие в гласуването в Електоралната гилдия, която следва да удостовери избирането на Байдън за идващия президент на Съединени американски щати.

Кандидатът на демократите завоюва в Уисконсин с към 20 600 гласа - преднина, която се резервира макар поисканото от Тръмп наново броене в двата най-големи изборни окръга в щата. В своя правосъден иск Тръмп упорства да бъдат оповестени за невалидни над 221 000 гласа в окръзите Дейн и Милуоки, които са замъци на Демократическата партия, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР