Съд в Скопие освободи премиера Зоран Заев от отговорност по

...
Съд в Скопие освободи премиера Зоран Заев от отговорност по
Коментари Харесай

Темида: Премиерът е невинен

Съд в Скопие освободи премиера Зоран Заев от отговорност по случая "Подкуп ", в който бе упрекнат за искане на рушвет по времето, когато е бил кмет на Струмица, съобщи организация МИА.

Съдът откри, че прокурорът не е показал задоволително доказателства за виновността на подсъдимия.

"Щастлив съм, че получих оправдателна присъда и дефинитивно потвърдих невинността си. Дочаках правораздаване ", сподели Заев след произнасянето на присъдата. Той посочи, че Македония може да бъде естествена страна единствено в случай че им без значение правораздаване и транспарантни процеси, какъвто е бил процесът по делото "Подкуп ".

Зоран Заев бе упрекнат, че като кмет на Струмица е изискал рушвет от 160 000 евро от предприемача Иван Сачевалиев за даване на терен за строителство. Процесът бе отлаган от началото на 2016 година



Всеки път Заев предупреждаваше, че става дума за злонамерено обвиняване срещу него за да му се попречи да се занимава с политика и че ще потвърди глупостта на обвиняването, напомня Танюг.

Прокуратурата показа като доказателство видеозапис от диалог на Заев с предприемача, сниман със скрита камера, само че юристът оспори достоверността му.

Видеозаписът беше оповестен в YouTube през 2015 година, в разгара на политическата рецесия в Македония, когато опозицията, водена тогава от Заев огласи записи на телефонни диалози, уличаващи в корупция антуража на премиера Никола Груевски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР