Съд в щата Масачузетс създаде прецедент в САЩ като изпрати

...
Съд в щата Масачузетс създаде прецедент в САЩ като изпрати
Коментари Харесай

Американка е осъдена на затвор заради предизвикване на самоубийство със SMS

Съд в щата Масачузетс сътвори казус в Съединени американски щати като изпрати в пандиза млада американка по обвиняване, че посредством SMS-и е предиздвикала приятеля си да се самоубие. Мишел Картър е била на 17 години, когато през юли 2014г. кара 18-годишния Конрад Рой да се върне в пикапа си, който е бил цялостен с въглероден оксид от аспуха.

Според съдията Лоурънс Мониц точно това гледище е предизвикало гибелта на паркинг във Фейрхевън и тя бе наказана на две години и половина отнемане от независимост поради " несъзнателно ликвидиране ".

Картър можеше да получи 20 години затвор, а в този момент присъдата най-вероятно ще бъде обжалвана и даже отбраната ѝ да изгуби, след 15 месеца тя може да бъде заменена с пробация.

Случаят притегли огромно внимание поради събитията, при които с текстови известия може да се внуши на различен човек да отнеме живота си. По време на делото бе издирен в архивите случай от преди 200 години, в който се е случило нещо сходно, само че с писмо.

Адвокатът на Мишел Картър твърдеше, че приятелят ѝ така и така бил подготвен да отнеме живота си и той я повлякъл " по своя печален път ". Психиатър свидетелства, че момичето първо пробвало да разубеди Рой, само че по-късно решила, че би трябвало да му помогне " да отиде на небето ", тъй като се убедила, че с нищо не може да го спре.

Прокуратурата разказа напълно друга картина. Според обвиняването Картър е подтикнала приятеля си да се самоубие, тъй като обезверено се нуждала от това да притегля вниманието и съчувствието на съучениците си и желала да играе ролята на разрушено от тъга гадже.

В случая не става дума за замяна на няколко известия преди трагичния край, а за десетки и десетки послания за разискване на самоубийството и тъкмо къде, по какъв начин и по кое време да го направи. " Не може единствено да мислиш за това. Просто би трябвало да го направиш. Ти сподели, че ще го направиш. Не възприемам за какво не го сториш ", е единствено едно от нейните известия.

Обвинението изиска затвор от 7 години и половина, а отбраната - 5 години пробация.

В момента на самоубийството Картър е била малолетна (в Масачузетс непълнотелен се става на 18 години) и ще стане пълнолетна на 11 август, когато ще навърши 21 години. Поради това тя бе съдена като дете и съдията имаше необятен избор от санкции - от това да я изпрати в затвор за малолетни до налагане на оптимално наказване от 20 години отнемане от независимост.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР