Съд в Саудитска Арабия прати жена в затвор за това,

...
Съд в Саудитска Арабия прати жена в затвор за това,
Коментари Харесай

Вкараха в затвора жена, ровила в телефона на мъжа си

Съд в Саудитска Арабия прати жена в затвор за това, че е прегледала телефона на брачна половинка си без неговото познание, осведоми DailyMail, представен от profit.bg. Съпругът подал недоволство против нея, обвинявайки я в нарушение на персоналното му пространство.

Съдът в Рас ал-Хайма осъжда дамата на три месеца зад решетките.

В изявлението си пред правосъдните заседатели мъжът декларира, че жена му е копирала цялата информация от телефона му на друго устройство, с цел да може по-късно да я прегледа. Това се случило, до момента в който той спял.

Според съда, дамата заслужава да лежи в пандиза, защото никой не ѝ е давал позволение да употребява телефона на половинката й.

Според закона в страната, даже женените двойки не могат да ревизират телефоните си, въпреки и да имат подозрения за невярност.

Жената обаче показва, че мъжът й е дал паролата за телефона му и е разрешил неговото изплолзване, защото и преди тя го е хващала в изневери с други дами.

Част от хората в страната застават зад наказаната, разяснявайки: „ Ако тя нямаше съмнения по отношение на дейностите на мъжа си, за какво да го прави? Него не го ли е позор, че праща жена си в пандиза? "

В Саудитска Арабия новият закон за киберсигурността е един от най-строгите в света, изключително когато става дума за отбрана на персоналните данни. Осъдените за онлайн закононарушения могат да лежат и до 25 години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР