Съд в Саудитска Арабия е осъдил 38 души по обвинения

...
Съд в Саудитска Арабия е осъдил 38 души по обвинения
Коментари Харесай

Саудитска Арабия осъди 38 души по обвинения, свързани с тероризъм

Съд в Саудитска Арабия е осъдил 38 души по обвинявания за финансиране на тероризъм, произнасяйки присъди от 30 години до 18 месеца затвор, съобщи Ройтерс, като цитира саудитската държавна телевизия "Ал Ехбария ".

Според малкия екран един от наказаните е основал терористична организация в пандиза, а другите са направили такфир (обвинение във вероотстъпничество) против саудитското държавно управление, духовници и силите за сигурност. Телевизията не заяви имената и националността на наказаните от общо 41 обвинени, нито по кое време са били задържани, единствено че профилираният углавен съд в Рияд, основан да гледа делата за тероризъм, е осъдил един мъж на 25 години затвор, различен на 20 години и трети на 15 години, а останалите са получили присъди от две и половина до 12 и половина години затвор.

Седем души са задържани в Гърция за връзки с "Ислямска страна "

През 2017 година сунитското кралство предприе акция против дисиденти - духовници, интелектуалци и деятели, арестувайки десетки, и някои от тях бяха изправени пред съд по обвинявания, свързани с тероризъм. През април т.г в кралството бяха обезглавени 37 мъже, наказани за терористични закононарушения. Според Организация на обединените нации множеството от тях са били шиити, които може би са били лишени от правото на обективен развой, а минимум трима са били малолетни сега на произносянето на присъдите, напомня Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР