Съд в Русия осъди Туитър да плати глоба в размер

...
Съд в Русия осъди Туитър да плати глоба в размер
Коментари Харесай

Съд в Русия осъди Туитър да плати глоба в размер на $117 000

Съд в Русия осъди Туитър да заплати санкция в размер на близо 9 милиона рубли или 117 000 $. Причината е отводът на американската обществена мрежа да отстрани апелите към малолетни за присъединяване в митингите в поддръжка на Алексей Навални.

„ Роскомнадзор “ подаде против Туитър три желае за нарушавания, осъществени в интервала от 22 до 24 януари тази година.

На 23 и 31 януари в десетки градове на Русия се състояха митинги в поддръжка на опозиционера Алексей Навални, а участниците в тях координираха дейностите си в Туитър.

По-рано поради апели за присъединяване в митингите бяха санкционирани съветските обществени мрежи Вконтакте и Одноклассники, а медийният регулатор подаде искове против „ Facebook “, „ Google “, „ Тик Ток “ и „ Телеграм “.

На 10 март по искане на „ Роскомнадзор “ скоростта на работа на Туитър в Русия беше забавена при 100% от мобилните и 50% от стационарните устройства. Тогава от регулатора обясниха, че админите на обществената мрежа отхвърлят да отстранен нелегално наличие, а точно детска порнография, апели към екстремизъм и информация за приложимост на опиати.

Освен това управляващите заплашиха Туитър с цялостно блокиране на обществената мрежа, в случай че продължи да нарушава съветското законодателство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР