Съд в Нидерландия заяви днес, че полет MH17 на Малайзийските

...
Съд в Нидерландия заяви днес, че полет MH17 на Малайзийските
Коментари Харесай

Съд в Нидерландия: Четирима руснаци и украинец са отговорни за свалянето на полет MH17 през 2014 г.

Съд в Нидерландия съобщи през днешния ден, че полет MH17 на Малайзийските авиолинии е бил свален през 2014 година с ракета съветско произвеждане, изстреляна от поле в Източна Украйна, и че Русия е имала повсеместен надзор върху сепаратистките сили по времето, когато е бил свален самолетът, съобщи Ройтерс.

Четирима души, свързани с Русия, са упрекнати в всеобщо ликвидиране поради хипотетичното им присъединяване в свалянето на самолета, разрушил се в Източна Украйна на 17 юли 2014 година Тогава починаха всичките 298 души на борда. Към оня миг в региона, където падна самолетът, се водеха сражения сред проруските сепаратисти и украинските сили.

Обвиняемите, които са застрашени от доживотни присъди, не са хванати. Предполага се, че те са в Русия, която няма да ги екстрадира. Това са руснаците Игор Гиркин, Сергей Дубински и Олег Пулатов, както и украинецът Леонид Харченко.



Москва отхвърля да е забъркана или виновна за свалянето на самолета. Днес съветското външно министерство сподели, че ще изследва мнението на съда.

" Ще проучим това решение, тъй като по всички тези въпроси всеки колорит има значение. След като проучим правосъдния документ, евентуално ще бъдем подготвени да създадем коментар ", съобщи заместник-говорителят на министерството Иван Нечаев.



Според прокуратурата обвинените – трима някогашни чиновници на съветското разузнаване и украински сепаратистки пълководец, са помогнали за споразумяване и превозване на съветска ракета " Бук " в Украйна, употребена за събаряне на самолета.

Прехванати телефонни диалози допускат, че те са мислели, че се целят в украински изтребител.

Трима от мъжете са съдени задочно, а четвъртият не се призна за отговорен посредством юристи, наети от него да го съставляват.

Сред починалите в самолета, пътувал от Амстердам за Куала Лумпур, е имало жители на 10 страни. Повече от половината от жертвите са били нидерландци.

Съдебният развой се води според нидерландското законодателство. Разследването беше ръководено от Нидерландия, като в него участваха също Украйна, Малайзия, Австралия и Белгия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР