Съд в Нидерландия осъди вчера двама белгийски природозащитници, които миналата

...
Съд в Нидерландия осъди вчера двама белгийски природозащитници, които миналата
Коментари Харесай

Нидерландия осъди екоактивистите, които се залепиха за картина

Съд в Нидерландия осъди през вчерашния ден двама белгийски природозащитници, които предходната седмица нападнаха известната картина на Йоханес Вермер " Момичето с перлената обеца " на по два месеца затвор, от които един месец условно, съобщи Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция. 

За да подчертаят по какъв начин типът на унищожена картина разсънва асоциации с унищожена планета, един от природозащитниците залепи главата си за стъклото, покриващо международно известното платно в музея в Хага, въпреки че картината не бе развалена.

" Произведение на изкуството, което е изложено за всички нас, с цел да му се любуваме, беше изцапано от обвинените, които считат, че посланието им има приоритет над всичко друго ", съобщи прокурорът.

Той изиска наказване от четири месеца, от които два условно, само че съдията сподели, че не желае присъдата да обезсърчи други хора да стачкуват.

Двамата мъже бяха наказани по бързата процедура по обвиняванията на прокуратурата. Трети природозащитник, които не се съгласи да бъде съден по бързата процедура, ще се изправи пред съда в петък.

И тримата са част от природозащитната организация " Просто спрете петрола Белгия ". Тя дефинира присъдата като " иронична ". " Не е ли иронично да бъдат съдени природозащитници, които ненасилствено се опълчват на всеобщото заличаване на живота на планетата ", написа групата в имейл.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР