Съд в Москва в сряда даде на бивш журналист от

...
Съд в Москва в сряда даде на бивш журналист от
Коментари Харесай

Руски журналист, организирал ефирен протест срещу войната в Украйна, получи задочна присъда затвор

Съд в Москва в сряда даде на някогашен публицист от държавната телевизия задочна присъда от 8 години и половина затвор за митинг против войната на Русия в Украйна, последната в траялата месеци принуда против несъгласието, която се ускори след нахлуването на Москва преди 20 месеца. Марина Овсяникова беше упрекната в разпространяване на погрешна информация за съветската войска, престъпно закононарушение според закон, признат малко откакто Кремъл изпрати войски в Украйна.

Тя организира пикет в съветската столица през юли 2022 година и организира афиш с надпис „ (Руският президент Владимир) Путин е палач. Неговите бойци са фашисти. 352 деца са убити (в Украйна). Колко още деца би трябвало да умрат, с цел да спрете? “

Овсянникова, която до март 2022 година работеше за съветския държавен Първи канал, беше арестувана и сложена под домакински арест, само че съумя да избяга във Франция с щерка си. Руските управляващи я сложиха в лист за търсене и я преследваха и съдиха задочно.

появявайки се зад водеща на вечерна новинарска емисия по Канал 1 с афиш, който споделя: „ Спрете войната, не вярвайте на пропагандата, те те лъжат тук. " Тя напусна работата си в канала, беше упрекната в надменно отношение към съветските военни и санкционирана с 30 000 рубли (270 $ по това време).

По-късно тя беше санкционирана още веднъж с 50 000 рубли (860 долара) за дискредитиране на военните. < /p>

Хиляди руснаци бяха санкционирани, а стотици бяха изправени пред наказателни обвинявания за обществено изявление или митинг против войната през последните 20 месеца. Кремъл е употребявал законодателство, забраняващо рецензията на това, което той упорства да назовава „ специфична военна интервенция “, с цел да се насочи към опозиционни фигури, правозащитници и самостоятелни медии.

Съгласно закона, признат единствено седмици преди Овсяникова да я направи -въздушен митинг, хората, наказани за разпространяване на военна информация, която Кремъл счита за погрешна, могат да получат присъди затвор до 15 години.

Върхови критици на Кремъл получиха дълги присъди затвор, правозащитни групи бяха принудени да затворени, самостоятелни новинарски уеб сайтове бяха блокирани и самостоятелни публицисти напуснаха страната, страхувайки се от правосъдно гонене.

Сред най-известните дисиденти, хвърлени в пандиза в Русия, е опозиционният водач Алексей Навлани, който съветски съд осъди през август за поощряване на " екстремизъм ", удължавайки към този момент дългия му престой в пандиза с 19 години.

Въпреки репресиите от страна на държавните управляващи против несъгласието, групи от съветски жители, които се опълчват на Путин и неговата война в Украйна, зачестиха офанзивите в градовете и градове покрай украинската граница през последните месеци.

Както старши задграничен сътрудник на CBS News Дебора Пата заяви през май, от бомбена детонация в Москва, която умъртви ослепителен бранител на войната на Русия, до трансгранични набези в съветската Белгородска област доказателство за въоръжена опозиция против Путин и политиката му се усилва вътре в страната.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР